Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Έτοιμο για φάγωμα στο πι και φι: Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα που «λιώνει» στο στόμα

Φτιάξτε το μόνοι σας στο σπίτι και θα μας θυμηθείτε

19 Φεβρουαρίου 2024 11:21
Έτοιμο για φάγωμα στο πι και φι: Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα που «λιώνει» στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φρυγανιές. Πρόκειται για γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για επιδόρπιο με μπισκότα και ξηρούς καρπούς.

Υλικά

  • 12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 650 ml. γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Επιπλέον για το γλυκό:

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
  • Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολάτα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

Έτοιμο για φάγωμα στο πι και φι: Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα που «λιώνει» στο στόμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα.
Παράλληλα , σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Όταν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς, την απλώνουμε στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share