Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Χρυσό tip για αφράτα μπιφτέκια: Η «θαυματουργή» κίνηση μετά το ζύμωμα του κιμά που θα τα κάνει σαν αφρό

Λαχταριστά και ζουμερά

26 Ιανουαρίου 2024 10:30
Χρυσό tip για αφράτα μπιφτέκια: Η «θαυματουργή» κίνηση μετά το ζύμωμα του κιμά που θα τα κάνει σαν αφρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πιο ζουμερά και αφράτα ψητά μπιφτέκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Με την ευκαιρία δείτε τα μυστικά της γιαγιάς για αφράτα μπιφτέκια.

Πριν δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής δείτε δύο σημαντικά tips για επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα με τον κιμά για να μη βγουν σφιχτά τα μπιφτέκια.
  • Για να βγάλουμε τον αέρα από τα μπιφτέκια και να τα κάνουμε ακόμα πιο αφράτα, όταν τα πλάθουμε “παίζουμε” το κάθε μπιφτέκι λίγο στα χέρια μας, πετώντας το σαν μπαλάκι από τη μία παλάμη στην άλλη.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. κιμά χοιρινο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά medium
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο στο μούλτι
  • 3 φέτες ψωμί του τόστ, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατι
  • Πιπέρι

Χρυσό tip για αφράτα μπιφτέκια: Η «θαυματουργή» κίνηση μετά το ζύμωμα του κιμά που θα τα κάνει σαν αφρό

Εκτέλεση

  • Φορώντας γάντια μιας χρήσης, αδειάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα το μαϊντανό, τα αυγά, τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, το ρίχνουμε στο μούλτι και το πολτοποιούμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε τις φέτες ψωμί του τόστ σε ένα μπολ, αδειάζουμε από πάνω το πολτοποιημένο κρεμμύδι και πιέζοντας τα υλικά με τα χέρια μας μουλιάζουμε το ψωμί στα υγρά του κρεμμυδιού.
  • Προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί με το κρεμμύδι στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μας.
  • Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπιφτέκια.
  • Για τα μπιφτέκια που θέλουμε να γεμίσουμε με τυρί, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα μείγματος, την πλάθουμε σε μπιφτέκι, προσθέτουμε το τυρί, προσθέτουμε και άλλο από το μείγμα και πλάθουμε πάλι σε μπιφτέκι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μαζί με τυροκαυτερή, τηγανητές πατάτες, ρίγανη και τριμμένο τυρί από πάνω.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share