Απόλαυση χωρίς πολλές θερμίδες: Τυρόπιτα διαίτης με βρώμη έτοιμη σε 3'
Γρήγορο και γευστικό σνακ!
17 Ιανουαρίου 2024 09:26
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Γρήγορο, εύκολο, γευστικό και κυρίως με ελάχιστες θερμίδες σνακ. Αυτή η τυρόπιταείναι η ιδανική συνταγή για όσους δεν αγαπούν τα λιπαρά, αλλά δεν μπορούν και χωρίς της αγαπημένη τους πίτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα έτοιμη σε 5'.
Υλικά
100 γρ. βρώμη
2 μεσαία αυγά
150 γρ. τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι, βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Αδειάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
«Ξυπόλυτη» τυρόπιτα με βρώμη και 2 τυριά - Μοναδική παραδοσιακή συνταγή
Ψάχνετε μιασυνταγή, που θα αποτελέσει εξαιρετικόορεκτικό; Σας προτείνουμε μια υπέροχη ξυπόλιτητυρόπιτα, που εκτός από τυριά έχει την... ιδιαιτερότητα της βρώμης ως συστατικού.
Σουσάμι, μαυροσούσαμο, παπαρουνόσπορο για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ένα μπωλ τα τυριά και προσθέτουμε τη βρώμη και λίγο αλάτι σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο γλυκό κίτρινο τυρί όπως mozzarella. (Αν έχουμε χρησιμοποιήσει γραβιέρα δε χρειάζεται αλάτι.)
Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα και ενώνουμε τα δύο μίγματα. Τα ανακατεύουμε καλά με μιά σπάτουλα και αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος 25x25.
Λιαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.