Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βουτυράτες και λαχταριστές πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να συνοδεύσετε το πρωτοχρονιάτικο ψητό σας

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

29 Δεκεμβρίου 2023 18:51
Βουτυράτες και λαχταριστές πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να συνοδεύσετε το πρωτοχρονιάτικο ψητό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βουτυράτες πατάτες! Απολαύστε τες σαν ελαφρύ γεύμα και βάλτε τες πλάι σε κρεατικά σε ένα τραπέζι γιορτινό και όχι μόνο. Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να τις απογειώσετε είναι το κάτι άλλο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εορταστική τυρόπιτα από την γνωστή σεφ.

Υλικά

  • 500 γρ. baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 6 δαμάσκηνα
  • 1 - 2 πρέζα/ες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βουτυράτες και λαχταριστές πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να συνοδεύσετε το πρωτοχρονιάτικο ψητό σας

Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα για τις πατάτες βουτύρου.
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τις κόβουμε στη μέση.
  • Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τις πατάτες για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
  • Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.
  • Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.
  • Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.
  • Τη σερβίρετε σκέτη με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share