Βασιλόπιτα «μαγεία» από Πέτρο Συρίγο: Θεσπέσια συνταγή για να υποδεχθείς τον καινούργιο χρόνο με την οικογένεια
Σύντομη διαδικασία για ένα ονειρικό αποτέλεσμα
Λίγο πριν μπει ο καινούργιος χρόνος, προλαβαίνεις να ετοιμάσεις τα υλικά για την πιο λαχταριστή συνταγή για βασιλόπιτα, από τον Πέτρο Συρίγο.
Υλικά
- 650 γραμμ. βούτυρο
- 580 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 7 αυγά
- 120 γραμμ. γάλα
- 1 γραμμ. μαστίχα σε σκόνη
- 10 γραμμ. μαχλέπι σε σκόνη
- 900 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
- Άχνη για πασπάλισμα
- 1 βανιλίνη σκόνη
Δείτε επίσης: Βασιλόπιτα «αγίασμα» από Γιώργο Τσούλη: Ιδανική συνταγή για την πρώτη μέρα του χρόνου - Η «χρυσή» συμβουλή για το φλουρί
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά, αφρατεύει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό πορτοκάλι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, το μαχλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζοντας το χτύπημα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θέλει πολύ χτύπημα! Αν χρειαστεί το βγάζετε από το μίξερ και το ανακατεύετε με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ και βάζουμε το μείγμα απ τον κάδο εκεί.
Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!