Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικη «λιχουδιά» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λαχταριστό γιαουρτογλυκό ψυγείου με βύσσινο που «στοιχειώνει» το μυαλό

«Λιώνει» στο στόμα

17 Δεκεμβρίου 2023 19:10
Χριστουγεννιάτικη «λιχουδιά» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λαχταριστό γιαουρτογλυκό ψυγείου με βύσσινο που «στοιχειώνει» το μυαλό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστό γιαουρτογλυκό ψυγείου με βύσσινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο για το χριστουγεννιάτικο δείπνο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της σεφ για βασιλόπιτα.

Υλικά

Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα αλεσμένα 80 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 γραμ. γιαούρτι 2 % ή 5%
  • 300 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)
  • 2 μεγάλα φύλλα ζελατίνης (10 γραμ. ή 5 μικρά των 2 γραμ. το καθένα)
  • 60-100 γραμ. ζάχαρη άχνη (κατά βούληση)

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φρούτα
  • κουλί κόκκινων φρούτων

Χριστουγεννιάτικη «λιχουδιά» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λαχταριστό γιαουρτογλυκό ψυγείου με βύσσινο που «στοιχειώνει» το μυαλό

Εκτέλεση

Για τη βάση

Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε πρώτα τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10΄.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη από 60-100 γραµ, ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει.

Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.

Ρίχνουμε το γιαούρτι στην κρέμα και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄ ή ανακατεύουμε την κρέμα γιαούρτι με γρήγορες κινήσεις με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα.

Τέλος, προσθέτουμε τη ρευστή κρύα πλέον ζελατίνη στην κρέμα με γιαούρτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄.

Αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα πλέον βάση μπισκότου.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Η ζελατινη

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-10′ να φουσκώσει.

Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1′).

Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές για να τις προσθέσουμε στην κρέμα γιαούρτι.

Άχνη ζάχαρη μπορείτε να βάλετε από 60-100 γραµ. ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει το γλυκό σας.

Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

Ξεφορμάρουμε από την φόρμα και βάζουμε σε τουρτιέρα. Κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, η με τη σάλτσα τους.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share