Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Καν'το όπως οι Αρχαίοι Έλληνες: Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 15'

Το παραδοσιακό επιδόρπιο των προγόνων μας σε μια λαχταριστή συνταγή

11 Δεκεμβρίου 2023 14:39
Καν'το όπως οι Αρχαίοι Έλληνες: Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 15'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γαλατόπιτα είναι ένα γλυκό που κατάγεται παραδοσιακά από την Αρκαδία και έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πανεύκολη τυρόπιτα της Αργυρώς.

Η απλότητα αυτού του εδέσματος είναι που το κάνει τόσο υπέροχο και αγαπητό σε κάθε μάγειρα και μαγείρισσα, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση του το έχουν καταστήσει γνωστό σε όλη τη χώρα.

Στο βάθος του χρόνου σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκύψει ντόπιες παραλλαγές, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.

Αυτή η πανεύκολη και σύντομη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έχει την πιο απλή εκτέλεση που μπορείτε να φανταστείτε, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 3 απλά βήματα και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας αφήσει ξετρελαμένους.

Καν'το όπως οι Αρχαίοι Έλληνες: Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 15'

Υλικά

  • 1 & 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2κουτάλι του γλυκού κανέλα.
  • 3 βανιλάκια
  • 3 αυγά
  • 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

  • Βάζω το γάλα να ζεσταθεί, ρίχνω τη ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα, βανιλακια και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Βγάζω από την φωτιά, ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύω, χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας μετά σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνω στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Σερβίρω με Άχνη και κανέλα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share