Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

«Αρχοντικό» μυστικό της γιαγιάς για άψογα μπιφτέκια - Αυτό είναι το καλύτερο υλικό για τέλεια γεύση και υφή

Θα το λατρέψετε!

9 Δεκεμβρίου 2023 18:31
«Αρχοντικό» μυστικό της γιαγιάς για άψογα μπιφτέκια - Αυτό είναι το καλύτερο υλικό για τέλεια γεύση και υφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια, ανακαλύψτε στην παρακάτω συνταγή το μυστικό για τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπιφτέκια.

Παράλληλα, αυτό είναι το κόλπο στην επιλογή του κιμά.

Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )

μπιφτεκια-μυστικο-τησ-γιαγιασ
Μυστικό της γιαγιάς για μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
  • 1//2 πιπεριά κίτρινη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share