Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Άψογο μπιφτέκι από τον Γιώργο Τσούλη: Το κόλπο με τη διάφανη μεμβράνη και το άγνωστο μπαχαρικό

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Δεκεμβρίου 2023 14:04
Άψογο μπιφτέκι από τον Γιώργο Τσούλη: Το κόλπο με τη διάφανη μεμβράνη και το άγνωστο μπαχαρικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια συνταγή για «ονειρικά» μπιφτέκια και αποκάλυψε το κόλπο με τη διαφανή μεμβράνη και το μυστικό μπαχαρικό.

Αν ωστόσο δε θέλετε μοσχαρίσιο κρέας, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
  • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός και δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 μικρή ντομάτα φρέσκια, ώριμη, τριμμένη

Προετοιμασία και εκτέλεση

μπιφτεκια-απο-τον-γιωργο-τσουλη
Μπιφτέκια από τον Γιώργο Τσούλη

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, το κουάκερ, το αυγό, το ασπράδι με το ξύδι, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.

Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά, βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.

Προσθέτουμε τη σόδα, την τριμμένη ντομάτα και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.

Σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανής μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, αναλόγως με το μέγεθος και το πάχος των μπιφτεκιών, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε.

Βάζετε κύμινο στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνετε και "στεγνώνουν" τα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και κύμινο. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στα σουτζουκάκια, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως το κύμινο μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share