Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

«Μερακλίδικα» κεφτεδάκια της γιαγιάς: Η παραδοσιακή συνταγή με κόκκινη σάλτσα που θα «στοιχειώσει» το μυαλό

Θα σας τρέξουν τα σάλια!

5 Δεκεμβρίου 2023 22:24
«Μερακλίδικα» κεφτεδάκια της γιαγιάς: Η παραδοσιακή συνταγή με κόκκινη σάλτσα που θα «στοιχειώσει» το μυαλό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι από εκείνα τα πιάτα που μας ταξιδεύουν πίσω στην παιδική μας ηλικία , όταν μυρίζαμε το αδιαμφισβήτητο άρωμα καλοσύνης από την κουζίνα της γιαγιάς μας . Είναι μια γνώριμη γεύση, που μας κάνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας και μας θυμίζει τις καλές στιγμές που περάσαμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να γίνουν τα κεφτεδάκια σαν αφρός.

Στην πραγματικότητα, τα κεφτεδάκια πάντα κάνουν τους πάντες να νιώθουν όμορφα, τόσο τους μεγάλους όσο και τα παιδιά. Κάθε γιαγιά έχει τη δική της προσωπική συνταγή, μιλώντας γενικά χρησιμοποιείται καλός κιμάς, που μπορεί να είναι μοσχαρίσιος ή χοιρινός. Ή μοσχάρι και χοιρινό μαζί.

Μπορείτε να τα τηγανίσετε και μετά να προσθέσετε τη σάλτσα ντομάτας. Ή για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μαγειρέψτε τα απευθείας σε σάλτσα ντομάτας. Θα είναι ακόμα νόστιμα. Ας δούμε τη συνταγή.

«Μερακλίδικα» κεφτεδάκια της γιαγιάς: Η παραδοσιακή συνταγή με κόκκινη σάλτσα που θα «στοιχειώσει» το μυαλό

Υλικά

  • 500 γρ. ανάμεικτος κιμάς μοσχαρίσιου και μοσχαρίσιου (ή μόνο χοιρινού)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά μουλιασμένη σε γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο σάλτσα ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προετοιμασία της σάλτσας: Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη δάφνη και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα.

Προετοιμασία για τα κεφεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη παρμεζάνα, τη μουλιασμένη τριμμένη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα καλά και σχηματίζουμε κεφτεδάκια διαμέτρου 4-5 εκ. περίπου.

Βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, λίγα κάθε φορά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share