Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

«Χρυσή» συνταγή για μελομακάρονα από τον Γιώργο Τσούλη χωρίς ζάχαρη και extra νοστιμιά

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε ένα υλικό

1 Δεκεμβρίου 2023 20:48
«Χρυσή» συνταγή για μελομακάρονα από τον Γιώργο Τσούλη χωρίς ζάχαρη και extra νοστιμιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πιο νόστιμα, μπισκοτένια μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη από τον Γιώργο Τσούλη χωρίς ίχνος ζάχαρης, που θα λατρέψετε! Με την ευκαιρία, δείτε πόσες θερμίδες έχει ένας κουραμπιές και ένα μελομακάρονο.

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. μέλι
  • 200 ml νερό
  • 2 στικ κανέλα
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για τα μελομακάρονα

  • 550 γρ. αλεύρι ζην
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 240 ml λάδι καρύδας
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 ml κονιάκ
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • Καρύδια θρυμματισμένα

«Χρυσή» συνταγή για μελομακάρονα από τον Γιώργο Τσούλη χωρίς ζάχαρη και extra νοστιμιά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Για τα μελομακάρονα: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το μέλι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το λάδι καρύδας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια βάρους 30 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Με ένα πιρούνι, δημιουργούμε μικρές τρυπούλες στην πάνω πλευρά από το κάθε μελομακάρονο, για να ψηθούν πιο γρήγορα και για να απορροφήσουν πιο γρήγορα το σιρόπι.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αμέσως τοποθετούμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε τα μελομακάρονα από το σιρόπι με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με τριμμένα καρύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share