Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα

Γεύση «μούρλια» και έτοιμη σε λίγα λεπτά

10 Νοεμβρίου 2023 10:26
Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική, με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Εύκολη και ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για «χρυσαφένια» στριφτή τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. μέλι
  • σουσάμι
  • 1 κ.σ σπορέλαιο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι

Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι να πάει παντού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα για έξτρα άρωμα.

«Χρυσαφένια» απόλαυση: Τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και ονειρική γεύση - Η τυρόπιτα που θα σου «πάρει» το μυαλό

Μια εύκολη στην παρασκευή τυρόπιτα, που έχει τις ρίζες της στη Ρούμελη και είναι πεντανόστιμη, για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα.

Υλικά

  • 6 φύλλα πίτας
  • 800 γραμμάρια φέτα
  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 700 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 αβγά
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

«Χρυσαφένια» απόλαυση: Τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και ονειρική γεύση - Η τυρόπιτα που θα σου «πάρει» το μυαλό (video)

Εκτέλεση

  • Αρχικά, τρίβουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Αλατίζουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το μισό περίπου από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο. Το ταψί πρέπει να είναι περίπου 40 εκατοστά, κατάλληλο για πίτες.
  • Στρώνουμε τα τρία από τα φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση με τα μισά τυριά μας και ραντίζουμε με το μισό του υγρού μίγματος μας. Απλώνουμε το τέταρτο φύλλο ελαφρά σουρωμένο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και το υπόλοιπο μίγμα υγρών. Ολοκληρώνουμε την πίτα καλύπτοντάς την με δυο φύλλα ελαφρώς λαδωμένα. Γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου μία ώρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Η πίτα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε το ταψί και η βάση της έχει ξεκολλήσει. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share