Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Μια μπουκιά και σου τρέχουν τα σάλια: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου «bounty» έτοιμο σε 10'

Θα το λατρέψετε!

13 Οκτωβρίου 2023 13:00
Μια μπουκιά και σου τρέχουν τα σάλια: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου «bounty» έτοιμο σε 10'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό bounty που θα σας τρέχουν τα σάλια. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους, δοκιμάστε την και κάντε μικρούς και μεγάλους θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 4 αβγάγια την κρέμα
  • 1/2 κιλού γάλα (500ml)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
  • 150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση

γλυκο-ψυγειου-μπαουντι
Συνταγή για γλυκό ψυγείου μπάουντι

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30×40εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
  • Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share