Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Μπιφτέκια «λουσμένα» με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά - Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε 1 υλικό!

Μαμαδίστικη γεύση!

25 Σεπτεμβρίου 2023 10:42
Μπιφτέκια «λουσμένα» με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά - Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε 1 υλικό!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο μαμαδίστικο πιάτο για εσάς που αναζητάτε τη "μανούλα" στα πιάτα σας. Μπιφτέκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα με λαχανικά και κρέμα γάλακτος. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδανική συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί.

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι για γεύση
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια κιμά
  • Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, μπαχαρικά για το κρέας, πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο
  • 1-2 ντομάτες
  • 1 πιπεριά
  • 60 ml κρέμα γάλακτος + 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 200 ml ζεστό νερό

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Ασυναγώνιστο στη ζύμη του κιμά: Το μοναδικό κόλπο για τα πιο αφράτα μπιφτέκια που δοκιμάσατε ποτέ

Ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν και που θα βελτιώσει την ποιότητα των μπιφτεκιών σας, είναι το να βάλετε ρύζι στον κιμά πριν τα πλάσετε, αντικαθιστώντας το ψωμί ή την φρυγανιά. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό μαζί με το αλατοπίπερο που κάνει την διαφορά στα μπιφτέκια.

Ποια η αλλαγή;

Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο ψωμί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά (ή παξιμάδι) τριμμένη. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω στο μείγμα για να μην είναι πολύ στεγνό.

Όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο, προτιμάμε τη φρυγανιά, γιατί ο εν λόγω κιμάς είναι πιο «αλοιφοειδής» και η φρυγανιά τον συγκρατεί καλύτερα. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε ρύζι παραβρασμένο, για να «λιώνει» κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών και να ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με βρώμη αντί για ψωμί; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι γεύμα που βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα ενός διατροφολογίου που πρόκειται για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. Συνεπώς η πιο συνηθισμένη παραλλαγή τους για να γίνουν ακόμη πιο θρεπτικά και διαιτητικά είναι να αντικαταστήσουν το ψωμί με βρώμη. Κι όμως αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που μπορούμε να κάνουμε σε ένα τόσο απλό φαγητό. Και λέμε ένα ακόμη καθώς αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε δυόσμο στα μπιφτέκια σας.

Για ποιο λόγο όμως δεν είναι ότι καλύτερο να βάλετε βρώμη στα μπιφτέκια σας; Η βρώμη είναι ένα υλικό στεγνό σε αντίθεση με το ψωμί το οποίο πριν το βάλετε στον κιμά σας θα το μουλιάσετε και θα προσφέρει στα μπιφτέκια σας την υγρασία που χρειάζονται για να γίνουν αφράτα σε αντίθεση με τη βρώμη που θα τα "στεγνώσει".

Ο επόμενος λόγος είναι πως η βρώμη θα σας δυσκολέψει στο πλάσιμο με αποτέλεσμα να μην βγουν όλα τα μπιφτέκια ομοιόμορφα κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν θα ψηθούν και ομοιόμορφα.

Αν λοιπόν θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας αλλά να φάτε ένα αφράτο και ζουμερό μπιφτέκι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε βρώμη, ένα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο αρκεί για να φάτε ένα νόστιμο και ταυτόχρονα διαιτητικό μπιφτέκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share