Τραγανές έξω, αφράτες μέσα: Η τεχνική της γιαγιάς για τις πιο απολαυστικές πατάτες φούρνου
Όπως εκείνες των παιδικών μας χρόνων

Λατρεύουμε το καλό φαγητό και ψάχνουμε τρόπους να μαγειρεύουμε ακόμη πιο νόστιμα και λαχταριστά πιάτα.
Μια από τις αγαπημένες μας τροφές είναι φυσικά οι πατάτες. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδανική τεχνική για πουρέ πατάτας.
Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους είναι το ψήσιμο στον φούρνο. Είτε μόνες τους είτε με την συνοδεία κρέατος, ψαριού ή λαχανικών, οι πατάτες φούρνου είναι ένα πιάτο που έχουμε λατρέψει από τα παιδικά μας χρόνια.
Θέλουμε να είναι crispy απέξω και μαλακές από μέσα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές συρρικνώνονται και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε τις ψητές μας πατάτες τραγανές απέξω και τρυφερές από μέσα;
Σύμφωνα με το Real Simple, αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα απλό υλικό που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας. Και δεν είναι άλλο από το αλάτι.
Δίνει γεύση στο φαγητό μας και ζωή στο πιάτο μας. Το αλάτι, λοιπόν, είναι το κλειδί για τις καλύτερες ψητές πατάτες.
Και δεν εννοούμε απλώς να πασπαλίσεις τις πατάτες σου, όπως συνηθίζεις.
Σύμφωνα με το cookbook του Samin Nosrat, υπάρχει μια απλή και πανέξυπνη τεχνική: Πρέπει να βράσεις τις πατάτες σου σε αλατισμένο νερό πριν τις ψήσεις στον φούρνο.
Πώς θα το κάνεις: Αλάτισε το νερό στην κατσαρόλα και φέρε το σε βράση. Βάλε μέσα τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια κόψτες όπως εσύ θες.
Βάλτες στο φούρνο και ψήστες για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αυτό τα έχει ως αποτέλεσμα ένα καραμελωμένο εξωτερικό και ένα μαλακό εσωτερικό.
Έτοιμες οι τέλειες πατάτες φούρνου!
Μέγα μυστικό για λαχταριστά μπιφτέκια που κάνουν στην Ιαπωνία - Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά
Όταν δείτε το μυστικό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται!
Το μυστικό γι’ αυτά τα νόστιμα cheeseburger είναι στο ψωμάκι. Το TabiEats όχι μόνο δίνει σε αυτό το αμερικάνικο πιάτο γεύση teriyaki, αλλά το φέρνει πιο κοντά στην Ιαπωνία με ψωμάκια όχι από υδατάνθρακες, αλλά κάτι άλλο: ρύζι! Και όχι μόνο αυτό είναι ένα μυστικό για επιτυχημένα μπιφτέκια, αλλά σας έχουμε ένα ακόμα!
Ακούγεται τρελό, αλλά όταν το δείτε στην πράξη, όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά φαίνεται και καλό. Δείτε το!
Θα χρειαστείτε:
– 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
– 1 1/2 κ.σ.ζάχαρη
– 2 κ.σ. mirin
– 2 κ.σ. sake
– 2 κ.σ. κορν φλάουερ
– 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
– 2 μπιφτέκια για μπερκερ
– Μαρούλι και ντομάτα
– Τυρί
– Αλάτι και πιπέρι
– 2 – 3 κούπες μαγειρεμένο κολλώδες ρύζι
– 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ
Πώς να το φτιάξετε:
Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι τη σόγια, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσε. Σβήστε το μάτι και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε καλά νερό και 2 κ.σ. κορν φλάουερ.
Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μίγμα της σόγιας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ σε ένα μπολ καλά.
Χωρίστε το ρύζι σε 4 μπάλες και τοποθετήστε ζελατίνα. Με τα χέρια σας πιέστε τις μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες και αφήστε τις στην άκρη.
Ψήστε τα μπιφτέκια όσο σας αρέσει. Ρίξτε τη σος teriyaki και το τυρί. Βάλτε το μπιφτέκι στα ψωμάκια, μαζί με το μαρούλι, τη ντομάτα και ό, τι άλλο θέλετε.