Εύκολο, γρήγορο και δροσερό: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες
Η ιδανική πρόταση για επιδόρπιο καλοκαιριού
24 Ιουλίου 2023
11:44
Από Ανθή Κουρεντζή
Γλυκό ψυγείου εύκολο και γρήγορο με σοκολάτα & λευκή κουβερτούρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με ψωμί του τοστ.
Υλικά
Βάση
- 125 γρ. σοκολάτα 60-70% κακάο
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 φλ. κακάο
- 1/4 φλ. λικέρ κρέμα
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
- 1 lt γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 μπαστούνι βανίλιας
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια
Για το γαρνίρισμα
- Ξύσμα από μπίτερ και λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τη βάση του γλυκού
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αυγά και το κακάο.
- Με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Χρησιμοποιούμε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.
- Το βουτυρώνουμε καλά.
- Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, ώστε να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, τρυπάμε με μαχαίρι λίγο την επιφάνεια και ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ώστε να σφίξει η σοκολάτα.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
- Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με τη ζάχαρη και τη βανίλια σχισμένη κατά μήκος.
- Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα για το εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ζεστή η κρέμα.
- Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε τρούφα ή τρίμματα μπίτερ και λευκής σοκολάτας το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα.
- Το παγώνουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.
Πηγή: argiro.gr
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