Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Εύκολο, γρήγορο και δροσερό: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες

Η ιδανική πρόταση για επιδόρπιο καλοκαιριού

24 Ιουλίου 2023 11:44
Εύκολο, γρήγορο και δροσερό: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες
Από Ανθή Κουρεντζή

Γλυκό ψυγείου εύκολο και γρήγορο με σοκολάτα & λευκή κουβερτούρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με ψωμί του τοστ.

Υλικά

Βάση

  • 125 γρ. σοκολάτα 60-70% κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1/4 φλ. λικέρ κρέμα

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • 1 lt γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια

Για το γαρνίρισμα

  • Ξύσμα από μπίτερ και λευκή σοκολάτα

Εύκολο, γρήγορο και δροσερό: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες

Εκτέλεση

Για τη βάση του γλυκού

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αυγά και το κακάο.
  • Με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Χρησιμοποιούμε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.
  • Το βουτυρώνουμε καλά.
  • Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, ώστε να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, τρυπάμε με μαχαίρι λίγο την επιφάνεια και ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ώστε να σφίξει η σοκολάτα.

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
  • Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με τη ζάχαρη και τη βανίλια σχισμένη κατά μήκος.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα για το εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ζεστή η κρέμα.
  • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε τρούφα ή τρίμματα μπίτερ και λευκής σοκολάτας το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share