Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαχταριστά σφολιατίνια δημητριακών με κρέμα στιγμής!

15 Νοεμβρίου 2013
Λαχταριστά σφολιατίνια δημητριακών με κρέμα στιγμής!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ

1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50-55 γρ.)
100 γρ. δημητριακά-κόκκοι ρυζιού με σοκολάτα

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
65 γρ. έτοιμο μείγμα για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια (1 φακελάκι)
420ml γάλα πλήρες αγελαδινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε
το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε τα σφολιατίνια. Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας σε µια επιφάνεια εργασίας και κόψτε το σε 6-7 κοµµάτια µε κουπ πατ σε σχήµα καρδιάς, αστεριού ή όποιο άλλο διαθέτετε στην κουζίνα σας. Χτυπήστε το αυγό σε ένα βαθύ πιάτο µε ένα πιρούνι. Με ένα πινέλο αλείψτε µε το αυγό την επιφάνεια κάθε σφολιάτας. Βάλτε από πάνω λίγα δηµητριακά και πιέστε ελαφρώς µε τα χέρια σας, ώστε να κολλήσουν στο αυγό. Στρώστε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος µια λαµαρίνα φούρνου και µεταφέρετε εκεί τα σφολιατίνια. Βάλτε τη στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τα σφολιατίνια στους 180 °C στον αέρα για 15΄-18΄, µέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα.

Φτιάξτε την κρέµα. Σε ένα µπολ χτυπήστε µε ένα µίξερ χειρός το µείγµα για την κρέµα άνθος αραβοσίτου µε το γάλα και φτιάξτε την κρέµα σύµφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Μοντάρετε το γλυκό. Μοιράστε την κρέµα σε ατοµικά µπολάκια ή χαµηλά ποτήρια, τοποθετήστε από πάνω ένα σφολιατίνι µε δηµητριακά και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε τα σφολιατίνια με παγωτό ή ακόμα και σκέτα ως ένα τραγανό σνακ.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share