Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως - Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

21 Ιουνίου 2023 14:27
Τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως - Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντανόστιμες πατάτες με τρια τυριά. Φτιάξτε αυτή τη γευστική συνταγή για τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το μυστικό για να πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Υλικά

Για τη σως τσένταρ:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 & 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο

Για τις πατάτες:

  • 7 πατάτες
  • 1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 φέτες μπέικον
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως - Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Πηγή: unsplash.com

Ετοιμάζουμε τη σως τσένταρ:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Διατηρούμε το γάλα ζεστό μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα από αλεύρι – βούτυρο.

Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Αφήνουμε για 2 λεπτά στην φωτιά.

Προσθέτουμε το ζεστό το γάλα στο μείγμα βούτυρο – αλεύρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε μικρή δόση τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την επόμενη δόση τσένταρ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να προσθέσουμε όλο το τσένταρ.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Τηγανίζουμε τις πατάτες:

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις τηγανητές πατάτες, όταν είναι τραγανές και χρυσαφένιες, σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε όσο είναι καυτές.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δυπ πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Κατόπιν τις γαρνίρουμε με της σως τσένταρ, την παρμεζάνα και τη γραβιέρα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share