Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Κάν' το όπως ο Άκης Πετρετζίκης: Χοιρινές μπριζόλες ριγανάτες με πατάτες - Το κόλπο στο ψήσιμο

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

13 Ιουνίου 2023 16:44
Κάν' το όπως ο Άκης Πετρετζίκης: Χοιρινές μπριζόλες ριγανάτες με πατάτες - Το κόλπο στο ψήσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια πολύ εύκολη συνταγή για τα χοιρινές μπριζόλες ριγανάτες με πατάτες και αποκάλυψε το κόλπο του στο ψήσιμο που τις κάνει λαχταριστές. Ήρθε η ώρα να μπείτε στην κουζίνα και να το κάνετε όπως αυτός.

Αν από την άλλη θέλετε κάτι σε ορεκτικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για γρήγορη τυρόπιτα. Ο γνωστός μάγειρας με τις αλχημείες του στο akispetretzikis.com κάθε φορά μας εκπλήσσει.

Υλικά

για τις πατάτες

  • 1,5 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

για τις μπριζόλες

  • 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • δεντρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 120 γρ. αμύγδαλα, ωμά χωρίς φλούδα
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

για το σερβίρισμα

  • φασκόμηλο
  • φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

για τις πατάτες

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες baby κομμένες σε κομμάτια και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε δεντρολίβανο και φασκόμηλο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το νερό και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί 28x36 εκ. και ρίχνουμε την ξερή ρίγανη.

για τις μπριζόλες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά για να κάψει. Βάζουμε στις μπριζόλες πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο και απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα υλικά.

Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε ξερή ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, τη σκελίδα σκόρδο, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε βούτυρο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στο ταψί πάνω στις πατάτες και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει περισσέψει στο τηγάνι.

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε, φρυγανιά τριμμένη, αμύγδαλα, ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο από το τηγάνι και χτυπάμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Αλείφουμε τις μπριζόλες με μουστάρδα, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και απλώνουμε το μείγμα από το μπλέντερ πάνω στις μπριζόλες.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

για το σερβίρισμα

Στο πιάτο προσθέτουμε, τις πατάτες, τη μπριζόλα, φασκόμηλο και φέτες λεμονιού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share