Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Burger τόνου- Το διαφορετικό burger!

14 Νοεμβρίου 2013
Burger τόνου- Το διαφορετικό burger!

Υλικά
4 ψωμάκια για μπέργκερ
4 ροδέλες ντομάτα
4 φύλλα μαρουλιού

Για το μπιφτέκι τόνου
1 ½ κονσέρβα τόνου στο νερό, στραγγισμένες
¼ φλιτζ. τσαγ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. τσαγ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
¼ φλιτζ. τσαγ. σέλερι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγ. γαλέτα
1 αυγό μεσαίο
2 κ.σ. τσίλι σος
¼ φλιτζ. τσαγ. μαγιονέζα
1 κ. σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
½ κ. γλ. ταμπάσκο
½ κ. γλ. Worcestershire σος (αγριοράπανο)
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σος ταρτάρ
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ. γλ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
½ κ. γλ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
½ κ. γλ. Μαϊντανός πολτοποιημένος

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τον τόνο, το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπεριά, τον άνηθο, την γαλέτα , το αυγό , την μαγιονέζα, την τσίλι σος, την Worcestershire σος, το ταμπάσκο , αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι ώστε να σπάσει ο τόνος και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα πλάστε με τα χέρια σας το μείγμα σε 4 μπιφτέκια και βάλτε τα σε ένα πιάτο αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Καλύψτε το πιάτο με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30' ώστε να σφίξουν τα μπιφτέκια.
2. Ετοιμάστε την σος ταρτάρ. Βάλτε τον μαϊντανό σε ένα γουδί και πολτοποιήστε τον. Προσθέστε την μαγιονέζα , το αγγουράκι τουρσί και την κάππαρή και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την στο ψυγείο.
3. Με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόψτε τα ψωμάκια στη μέση. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει τοποθετήστε τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 1'-2' για να ψηθούν.
4. Βγάλτε το πιάτο με τα μπιφτέκια τόνου από το ψυγείο. Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και κατεβάστε λίγο τη φωτιά. Βάλτε τα μπιφτέκια και αφήστε τα να ψηθούν για 3'-4' από κάθε πλευρά.
5. Μοντάρετε το μπέργκερ βάζοντας το κάτω μέρος του ψωμιού με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω, τοποθετήστε ένα φύλλο μαρουλιού και μετά μια φέτα ντομάτας από πάνω. Βάλτε ένα μπιφτέκι τόνου και μια κουταλιά από την σος ταρτάρ. Κλείστε με το πάνω μέρος του ψωμιού με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω. Σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Επειδή τα μπιφτέκια είναι αρκετά μαλακά πρέπει να τα γυρίσετε προσεκτικά στο τηγάνι για να μην σας σπάσουν.

ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την σος ταρτάρ με γιαούρτι.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share