Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους

Σερβίρεται με ρύζι

12 Ιουνίου 2023 10:46
Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή! Κοτόπουλο κατσαρόλας με ρύζι και θεϊκή λεμονάτη σάλτσα και κρεμώδη υφή. Θυμίζει αλά κρεμ, σερβίρεται με ρύζι πιλάφι και είναι ένα καθημερινό φαγητό για όλη τη οικογένεια. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για «βουτηχτή» τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για το κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας

  • 1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.300 γρ. κομμένο σε κομμάτια ή 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ολόκληρη
  • 1 μέτριο καρότο ολόκληρο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 μέτριο ζουμερό λεμόνι (χυμό)

Για το πολύχρωμο ρύζι

  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αρακά
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους

Για το κοτόπουλο λεμονάτο

  • Θα στεγνώσουμε πρώτα πολύ καλά το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ολόκληρα, τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
  • Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή σπιτικό ζωμό κότας, μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κοτόπουλο.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30′ μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος του βρασμού. Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα.
  • Κρατάμε 2 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο στην άκρη για το ρύζι.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να δένετε σωστά τις σάλτσες σας.

Για το ρύζι

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζωμό που κρατήσαμε και 2 φλ. ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε τον αρακά.
  • Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και το ρύζι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share