Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τσίζκεϊκ καραμέλας χωρίς γλουτένη- Η υγιεινή επιλογή!

14 Νοεμβρίου 2013
Τσίζκεϊκ καραμέλας χωρίς γλουτένη- Η υγιεινή επιλογή!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

110 γρ. αμυγδαλόψιχα
50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
540 γρ. τυρί κρέμα, χαμηλών λιπαρών
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
30ml νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
120ml γάλα εβαπορέ, χαμηλών λιπαρών


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε
το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε τη βάση. Θρυµµατίστε στο µούλτι τα αµύγδαλα, πατώντας 2-3 φορές διαδοχικά το On/ Off, ώστε να ψιλοκοπούν αλλά να µη γίνουν σκόνη. Σε ένα µπολ αναµείξτε µε ένα κουτάλι την αµυγδαλόψιχα, τα θρυµµατισµένα αµύγδαλα, το µπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέστε το λιωµένο βούτυρο και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τις ειδικές χάρτινες θήκες στις υποδοχές της φόρµας για µάφιν. Μοιράστε το µείγµα αµυγδάλου στη βάση των χάρτινων θηκών και πιέστε το µε ένα κουτάλι για να είναι συµπαγές.

Ψήστε τη βάση. Βάλτε τη φόρµα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τις βάσεις για τα τσίζκεϊκ στους 180 °C, στον αέρα, για περίπου 10΄. Κατόπιν αποσύρετε τη φόρµα από το φούρνο και αφήστε τις βάσεις να κρυώσουν ελαφρώς. Χαµηλώστε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 130 °C.

Φτιάξτε τη γέµιση. Σε ένα µπολ βάλτε το τυρί κρέµα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπήστε τα µε αυγοδάρτη ή µίξερ χειρός µέχρι να φουσκώσει το µείγµα και να ασπρίσει. Με ένα κουτάλι µοιράστε ισόποσα το µείγµα πάνω από τις βάσεις αµύγδαλου και ξαναβάλτε τη φόρµα στο φούρνο για άλλα 30΄ στους 130 °C, στον αέρα. Κατόπιν αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Φτιάξτε την καραµέλα. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε µια µεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά. Αφήστε το µείγµα να πάρει βράση και στη συνέχεια βράστε σε χαµηλή φωτιά για περίπου 10΄, µέχρι να ξανθύνει το χρώµα του. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και το γάλα και ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη να ενσωµατωθούν. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε το µείγµα να καραµελώσει. Μόλις πάρει βράση, αφήστε ακόµη 1΄ και αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε την καραµέλα σε ένα δοχείο µε καπάκι, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια κλείστε το καπάκι και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Μοντάρετε τα τσίζκεϊκ. Γαρνίρετε την επιφάνεια καθενός µε µία κουταλιά του γλυκού από την καραµέλα και σερβίρετε.

Tip: Μια τόσο μικρή ποσότητα καραμέλας σίγουρα δεν θα επιβαρύνει τη διατροφή σας, αλλά αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να την παραλείψετε από το γαρνίρισμα.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share