Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η απόλυτη καρμπονάρα: Το κόλπο του Πάνου Ιωαννίδη με την κρέμα γάλακτος για πεντανόστιμα μακαρόνια

Μοναδική γεύση!

9 Ιουνίου 2023 10:45
Η απόλυτη καρμπονάρα: Το κόλπο του Πάνου Ιωαννίδη με την κρέμα γάλακτος για πεντανόστιμα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για την απόλυτη καρμπονάρα και αποκάλυψε το μυστικό του με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια για να βγουν πεντανόστιμα.

Αν ωστόσο έχετε όρεξη για γλυκό, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή για κοκ ταψιού.

Υλικά

  • 400 γρ.σπαγγετόνι (σπαγγέτι χοντρά)
  • 350 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • πρέζα σαφράν
  • 4κρόκοι αυγού
  • 250 γρ.μπέικον
  • 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 mlλευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι, για όση ώρα υποδεικνύεται στη συσκευασία τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα, το σαφράν, τους κρόκους των αυγών, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν) και το βάζουμε σε κρύο τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον.

TIP: Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι στο τηγάνι, επειδή το μπέικον είναι πολύ λιπαρό. Ζεσταίνοντάς το, απελευθερώνεται το λίπος του και σοτάρεται μέσα σ’ αυτό.

Μόλις αρχίσει και παίρνει λίγο χρώμα το μπέικον, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

TIP: Δεν βάζουμε από την αρχή το σκόρδο, γιατί μαγειρεύεται πολύ πιο γρήγορα από το μπέικον.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, έτσι ώστε να κρατήσουμε ζεστό το τηγάνι, χωρίς να μαγειρεύεται περισσότερο το μπέικον.

Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγο νερό και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, για να βράσει.
Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρουμε με λαβίδα στο τηγάνι με το μπέικον.

Ανακατεύουμε καλά, για να πάρουν τη γεύση από το μπέικον.

Βγάζουμε το κατσαρολάκι με το βραστό νερό από τη φωτιά και το ακουμπάμε στον πάγκο μας, πάνω σε μια πετσέτα.

Τοποθετούμε το μπολ με τη σάλτσα καρμπονάρας πάνω στο κατσαρολάκι με το βραστό νερό (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, μέχρι να αρχίσει να λιώνει η παρμεζάνα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με το μπέικον από το τηγάνι μέσα στο μπολ με τη σάλτσα, μαζί με λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε καλά, με γρήγορες κινήσεις.

Σερβίρουμε στα πιάτα, προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share