Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Light μπιφτέκια για διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό στην συνταγή για νόστιμο αλλά με λιγότερο θερμίδες αποτέλεσμα

Θα θέλετε να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά

9 Ιουνίου 2023 09:23
Light μπιφτέκια για διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό στην συνταγή για νόστιμο αλλά με λιγότερο θερμίδες αποτέλεσμα
Από Ανθή Κουρεντζή

Μπιφτέκια για διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μια συνταγή ελαφριά με λίγες θερμίδες για πεντανόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς.

Υλικά

  • 1 kg μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Light μπιφτέκια για διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό στην συνταγή για νόστιμο αλλά με λιγότερο θερμίδες αποτέλεσμα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον κιμά
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  • Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200°C για 15′.
  • Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5′-6′, από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.

Λαμπίκο η ψησταριά: Το μέγα μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να αστράψει η σχάρα

Αν αγαπάτε το BBQ, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Για να κάνετε το BBQ απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας εύκολα και οικολογικά! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απομακρύνετε αποτελεσματικά τα λίπη από τη σχάρα του φούρνου.

Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το κόλπο με την καμένη σχάρα και τη λεμονόκουπα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και υλικά, προκειμένου να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από καμένα λίπη και υπολείμματα εύκολα, και χωρίς να αφήσετε επικίνδυνα για την υγεία χημικά.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει τα πιο αποτελεσματικά κόλπα καθαρισμού της σχάρας:

Καθάρισμα σχάρας ψησταριάς

  • Με κρεμμύδι

Όπως και με τη λεμονόκουπα, αφήνετε τη σχάρα ψησίματος να κάψει και τρίβετε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση κατά μήκος της σχάρας.

  • Με πατάτα και αλάτι

Βγάλτε τη σχάρα από το γκριλ, τοποθετήστε τη σε επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο λάδι εδώ και εκεί για να κολλήσει πάνω του το αλάτι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τη σχάρα.

  • Με ξύδι και αλουμινόχαρτο

Ψεκάστε ξύδι πάνω στη σχάρα, αφήστε λίγα λεπτά και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχετε κάνει μπαλίτσα τρίψτε τη σχάρα.

  • Με σόδα

Βρέξτε τη σχάρα με λίγο ξύδι ή λίγο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τρίψτε ή με τη λεμονόκουπα ή με ένα βουρτσάκι.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share