Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαχταριστά κεφτεδάκια από Άκη Πετρετζίκη: Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα που θυμίζει συνταγές γιαγιάς

Γρήγορα και πεντανόστιμα!

8 Ιουνίου 2023 23:59
Λαχταριστά κεφτεδάκια από Άκη Πετρετζίκη: Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα που θυμίζει συνταγές γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια και αποκάλυψε το κόλπο του με τη μαγειρική σόδα που θυμίζει συνταγές γιαγιάς.

Αν από την άλλη θέλετε κάτι σε ορεκτικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για γρήγορη τυρόπιτα. Ο γνωστός μάγειρας με τις αλχημείες του στο akispetretzikis.com κάθε φορά μας εκπλήσσει.

Υλικά

  • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα, προαιρετικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, θα φτιάξουμε περίπου 28-30 τεμάχια, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με αλεύρι.

Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.

Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share