Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκανε το «θαύμα» η γιαγιά: Το κόλπο της για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια στον φούρνο

Απογειώνει τη νοστιμιά!

8 Ιουνίου 2023 13:34
Έκανε το «θαύμα» η γιαγιά: Το κόλπο της για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια στον φούρνο
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια.

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

Το πανούργο κόλπο της γιαγιάς: Παίρνει ένα λεμόνι και το βάζει στο φούρνο μικροκυμάτων - Το αποτέλεσμα σοκαριστικό

Φανταστήκατε ποτέ τι καθαριστική δύναμη μπορεί να έχει ένα λεμόνι; Κι όμως η οξύτητα του χυμού του είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να βοηθήσει στο καθάρισμα δύσκολων λεκέδων, όπως τα ξεραμένα λίπη.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τι θα συμβεί αν βάλεις το κινητό σου στον φούρνο μικροκυμάτων και το καλέσεις;

Σε κανέναν δεν αρέσει να καθαρίζει το φούρνο μικροκυμάτων του, όπως άλλωστε και το φούρνο στην κουζίνα. Κι αυτό γιατί τα κολλημένα λίπη στα τοιχώματα, κάνουν το καθάρισμα εφιάλτη.

Σήμερα θα καθαρίσουμε το φούρνο μικροκυμάτων μας. Θα χρησιμοποιήσουμε όμως μια εύκολη μέθοδο για να κάνουμε τη ζωή μας λίιιιιγο πιο εύκολη. Τα μόνα που μας χρειάζονται είναι ένα μπολ, νεράκι και ένα λεμόνι.

  • Γεμίστε το μπωλ μέχρι τη μέση με νερό (φροντίστε να είναι κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων).
  • Στίψτε το λεμόνι στο μπωλ. Αφήστε τις φλούδες μέσα στο νερό.
  • Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ για 3 λεπτά.
  • Αφού τελειώσει, αφήστε το πορτάκι κλειστό. Οι υδρατμοί θα κάνουν δράση και θα μαλακώσουν τους ξεραμένους λεκέδες φαγητού στα τοιχώματα.
  • Αφαιρέστε το ζεστό μπωλ με προσοχή.
  • Καθαρίστε τους λεκέδες με ένα νωπό πανί. Επιμένετε περισσότερο στους πιο δύσκολους λεκέδες μέχρι να εξαφανιστούν.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share