Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Πατάτες με αυγά στο τηγάνι

Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα

6 Ιουνίου 2023 16:25
Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Πατάτες με αυγά στο τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι, το απόλυτο comfort food! Ιδανική συνταγή για όσους αναζητούν ένα εύκολο και απόλυτα γευστικό μεζέ. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε τις καθαρισμένες πατάτες στο νερό

Υλικά

  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Πατάτες με αυγά στο τηγάνι
Πηγή: unsplash.com

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες.

Λίγο πριν ετοιμαστεί η τελευταία δόση με πατάτες, τηγανίζουμε τα αυγά.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Όταν κάψει καλά σπάμε μέσα τα αυγά. Αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-7 λεπτά.

Με κουτάλι ρίχνουμε καυτό ελαιόλαδο από το τηγάνι στους κρόκους ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να καλύψουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να τηγανιστούν ομοιόμορφα τα αυγά.

Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιάτο και καλύπτουμε από πάνω με τα αυγά ρίχνοντάς τα απευθείας από το τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share