Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Διπλοτηγανιστοί: Οι πιο τραγανοί λουκουμάδες που φτιάξατε ποτέ!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Ιουνίου 2023 14:10
Διπλοτηγανιστοί: Οι πιο τραγανοί λουκουμάδες που φτιάξατε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι λουκουμάδες, το πιο εύκολο και λαχταριστό γλυκάκι, είναι πραγματικά ξεχωριστοί. Τραγανοί από έξω και αφράτοι από μέσα, ζεστοί, βουτηγμένοι στο σιρόπι ή ραντισμένοι με μπόλικο μέλι και πασπαλισμένοι με καρύδια και κανέλα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μιλφέιγ σοκολάτας από τον Γιώργο Τσούλη

Υλικά

  • 280 ml. νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπ. μέλι
  • ½ κουτ. γλυκ. αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 50 γρ. κορν φλάορ (νισεστέ)
  • 1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τι θα χρειαστείτε για το σιρόπι:

  • 250 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. σουπ. μέλι
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Διπλοτηγανιστοί: Οι πιο τραγανοί λουκουμάδες που φτιάξατε ποτέ!

Ξεκινήστε με το σιρόπι μιας και όταν θα σιροπιάσετε τους λουκουμάδες πρέπει να είναι κρύο.

Βάλτε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και το μέλι και ανάψτε το μάτι της κουζίνας…

Αφού αρχίσει ο βρασμός μετρήστε 2 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Καλό θα ήταν να μεταφέρετε το σιρόπι σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.

Βάλτε σε ένα μπολ, το χλιαρό νερό και όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες, εκτός από το λάδι…

Ανακατέψτε τα καλά με ένα πηρούνι ή κουτάλι ή με το σύρμα της κουζίνας, μέχρι να πετύχετε έναν χυλό λείο χωρίς σβώλους…

Σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη, αφήστε τον να φουσκώσει σε μια ζεστή γωνίτσα για 30-45 λεπτά.

Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να φαίνονται φουσκαλίτσες στην επιφάνεια του χυλού…

Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχετε θερμόμετρο η θερμοκρασία του πρέπει να είναι 180 βαθμούς Κελσίου.

Αν δεν έχετε, δοκιμάστε με ένα λουκουμά.

Αν καθήσει στον πάτο της κατσαρόλας και δεν ανεβεί αμέσως στην επιφάνεια, τότε το λαδάκι θέλει λίγο ακόμα για να κάψει.

Ετοιμάστε ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάλτε το κουταλάκι του γλυκού με το οποίο θα κόψετε τους λουκουμάδες (δείτε φωτο παρακάτω).

Αντί για νερό μπορείτε να βάλετε λάδι. Με τον τρόπο αυτόν, δεν θα πιτσιλάει το λάδι στην κατσαρόλα όταν θα πέφτουν οι λουκουμάδες μέσα!

Αν θέλετε στρώστε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.

Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες, θα χρειαστεί να θα τους τηγανίσετε δύο φορές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share