Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά: Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

5 Ιουνίου 2023 09:31
Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά: Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά
Πηγή φωτογραφίας: pexels.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομικη συνταγή αποκαλύπτεται παρακάτω και αφορά σε μία εξαιρετικά γρήγορη τυρόπιτα, η οποία θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Παράλληλα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε μια θεσπέσια συνταγή για την πιο εύκολη τυρόπιτα και αποκάλυψε το κόλπο στη γέμιση και το φύλλο κρούστας.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά
Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση.
  3. Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  4. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  5. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
  6. Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Τυρόπιτα του ονείρου: 5 βασικά tips για να πετύχετε το τέλειο φύλλο και γέμιση που λιώνει στο στόμα

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των παιδικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε τέλεια! Με την ευκαιρία, δείτε την πιο αφράτη και νόστιμη τυρόπιτα με 3 τυριά.

Συμβουλές για αφράτο φύλλο τυρόπιτας

Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουμε τυρόπιτα με το παραδοσιακό, χωριάτικο φύλλο και να μην γίνει πεντανόστιμη. Το σπιτικό φύλλο έχει βέβαια την ύψιστη χάρη. Αν το φοβάστε ή δεν έχετε χρόνο να το φτιάξετε, μην ανησυχείτε και το έτοιμο θα κάνει τη δουλειά του. Για να βγει φουσκωτό κι αφράτο το έτοιμο φύλλο κρούστας, μπορείτε είτε να περιχύσετε την τυρόπιτα στο τέλος με ένα μείγμα γάλακτος-αυγών είτε να την περιχύσετε με σόδα (αναψυκτικό).

Η φέτα και τα αυγά στη γέμιση έχουν τον τρόπο τους

Δεν υπάρχει πιο …βαρετό και καμιά φορά ενοχλητικό γευστικό αποτέλεσμα από μια τυρόπιτα που εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα σκέτης, αλμυρής φέτας. Βοηθήστε τη γέμιση να ισορροπήσει διαλέγοντας μια σχετικά μαλακή και όχι αλμυρή φέτα είτε ανακατεύοντας τη φέτα με μια μικρότερη δόση κάποιων γλυκών λευκών τυριών όπως το μανούρι ή η μυζήθρα.

Τυρόπιτα του ονείρου: 5 βασικά tips για να πετύχετε το τέλειο φύλλο και γέμιση που λιώνει στο στόμα

Μη φοβάστε τα φρέσκα μυρωδικά

Αν δεν έχετε λόγο να κρατήσετε τη γέμιση λευκή, «σπάστε» τη μονοτονία με χρήση φρέσκων μυρωδικών, όπως ο βασιλικός, ο άνηθος και ο δυόσμος. Μην αυξήσετε τα αυγά μόνο και μόνο για να «γλυκάνετε» τη γέμιση: αν κυριαρχήσει η μυρωδιά τους, χάθηκε το στοίχημα της ωραίας γέμισης.

Περισσότερα τυριά στη γέμιση, αλλά πώς;

Ακριβώς επειδή η σκέτη, αλμυρή φέτα και γευστικό πρόβλημα έχει και συχνά δεν αρέσει στα παιδιά, αφού η «επιθετικότητά» της μπορεί να καπελώσει και την απολαυστική αίσθηση του φύλλου, πολλές φορές οι σύγχρονοι γονείς επιλέγουν συνταγές τυρόπιτας με μείξη τυριών, λευκών και κίτρινων ή ακόμη και τυριού-κρέμα. Μια συμβουλή εδώ, αν καταφύγετε σε τυρόπιτα που η γέμισή της στηρίζεται στο κασέρι: το γλυκό και απολύτως φιλικό τυρί στον παιδικό ουρανίσκο έχει ένα θέμα, ότι σφίγγει πολύ όταν η πίτα κρυώσει. Την ωραία κασερόπιτα θα πρέπει να την καταναλώνετε ζεστή, αλλιώς θα πρέπει να βάλετε στη γέμιση και κάποιο άλλο τυρί. Το ίδιο ισχύει και για το ωραιότατο χαλούμι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share