Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Τσαλακωτή» τυρόπιτα: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τη σόδα που κάνει θραύση

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

3 Ιουνίου 2023 15:09
«Τσαλακωτή» τυρόπιτα: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τη σόδα που κάνει θραύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε μια θεσπέσια συνταγή για «τσαλακωτή» τυρόπιτα και αποκάλυψε το κόλπο της με τη σόδα που κάνει θραύση.

Αν ωστόσο έχετε όρεξη για κρέας, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι. Αυτή η πλισέ τυρόπιτα με σόδα γίνεται πολύ αφράτη. Δοκίμασε τη!

Υλικά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 τεμάχιο/ια σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
  • 3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.

Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.

Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.

Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.

Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).

Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.

Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.

Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.

Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.

Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο ψήσιμο της πίτας

Για να φτιάξεις την καλύτερη πίτα που θα σου θυμίσει την πίτα που τρως στο χωριό φτιαγμένη από χέρια έμπειρα που γνωρίζουν, τότε άκου προσεκτικά τι πρέπει να κάνεις.

Καταρχήν για να ψήσεις μια πίτα διάλεγε το κατάλληλο ταψί. Ένα λεπτό ταψί ρηχό με μεγάλη επιφάνεια είναι το ιδανικό για το ψήσιμο της πίτας.

Κεραμικά, πυρίμαχα σκεύη και γενικά χοντρά σκεύη με βαριά βάση και τοιχώματα να τα αποφεύγετε γιατί η πίτα σε αυτά τα σκεύη αρχίζει και ψήνεται από πάνω και μέχρι να ζεσταθεί η βάση του χοντρού σκεύους δεν θα φτάσει ποτέ στο επιθυμητό ψήσιμο η κάτω της πλευρά με την πάνω.

Αφού φτιάξετε την πίτα θα προθερμάνετε πολύ καλά τον φούρνο σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share