Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Μπιφτέκια της γιαγιάς: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε στην σχάρα

Δοκιμάστε το!

1 Ιουνίου 2023 14:15
Μπιφτέκια της γιαγιάς: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε στην σχάρα
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελληνίδα γιαγιά πάντα έχει τρόπους να μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά μας μαθαίνει κόλπα για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στα σχάρα. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μπιφτέκια στη σχάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα μπιφτέκια, πραγματικά αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, μπορεί να μοιάζουν απλά σαν φαγητό αλλά θέλουν ταλέντο και στο φτιάξιμο και στο ψήσιμο.

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές συνταγές για μπιφτέκια, κόλπα για να παραμένουν αφράτα και πολύ πρόσφατα μια εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια σαν της ταβέρνας που έκανε θραύση.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα κόλπα για να μην μας κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα. Σημαντικό και κρίσιμο καθώς πολλοί ή μάλλον όλοι την έχουν πατήσει με το φαγητό τους, τα μπιφτέκια τους, να καταστρέφονται στο γύρισμα, σε μια προσπάθεια απλά να τα γυρίσουν στη σχάρα.

Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους τα μπιφτέκια σας να μην κολλάνε στη σχάρα και να μην διαλύονται όταν τα γυρίζετε τότε δείτε τα παρακάτω κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τέτοιες... κακοτοπιές στο μέλλον.

Ακολουθούν μερικά δοκιμασμένα κόλπα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια στη σχάρα.

Μπιφτέκια της γιαγιάς: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε στην σχάρα
Πηγή: unsplash.com

Κόλπο 1: Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι

Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα.

Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ.

Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση. Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα. Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.

Κόλπο 2: Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι

Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει. Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share