Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινή «ξεσκέπαστη» τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα για κάθε γούστο

Η συνταγή που θα «κερδίσει» και τους πιο απαιτητικούς

29 Μαΐου 2023 23:56
Καλοκαιρινή «ξεσκέπαστη» τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα για κάθε γούστο
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι παραδοσιακές πίτες είναι σίγουρα το πιο αντιπροσωπευτικό φαγητό του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, οι αγαπημένες όλων μας τυρόπιτες είναι το φαγητό που κλείνει μέσα του όλη τη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, ανεξαρτήτως εκδοχής και παραλλαγής. Εκτός των άλλων και πέραν της νοστιμιάς της, η τυρόπιτα είναι και η ιδανική λύση για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για super τυρόπιτα.

Κάθε γωνιά της χώρας έχει και τη δική της ντόπια συνταγή με βάση τα τοπικά υλικά, ωστόσο ορισμένες πίτες έχουν ξεχωρίσει και έχουν αγαπηθεί σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραδοσιακή ξεσκέπαστη τυρόπιτα, μία πεντανόστιμη και χορταστική πιάτο η οποία συνάμα είναι αρκετά πιο απλή στην παρασκευή από άλλες. Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysesyntages.gr την τέλεια συνταγή για ξεσκέπαστη τυρόπιτα με μυζήθρα και φέτα.

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 300 γρ φέτα
  • 300 γρ τυριά κίτρινα
  • 5 αυγά
  • 1 γάλα
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • λάδι
  • σουσάμι

Καλοκαιρινή «ξεσκέπαστη» τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα για κάθε γούστο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε βάζουμε πιπέρι και το δυόσμο αν θέλουμε
  • Σε ένα ταψί όσο είναι το φύλλο μας ανοιχτό στρώνουμε τα 3πρωτα φύλλα λαδωμένα από κει και πάνω σε κάθε φύλλο σκορπάμε γέμιση
  • Φύλλο γέμιση φύλλο γέμιση μέχρι πάνω ρίχνουμε και λίγο λάδι που και που κλείνουμε με 2φυλλα πάνω πάνω
  • Χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα περιμένουμε λίγο να τραβήξουν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180μεχρι να ροδίσει

Μακαρόνια διαίτης από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Η συνταγή για σάλτσα με πέστο και αβοκάντο που θα χαρίσει δροσερή και υγιεινή απόλαυση

Συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα αβοκάντο και πέστο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Η πιο υγιεινή και δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για μακαρόνια με λουκάνικο, φέτα και πιπεριές.

ΥΛΙΚΑ

  • 340 γρ. σπαγγέτι
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
  • 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι κονσέρβα, πλυμένο και στραγγισμένο

Μακαρόνια διαίτης από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Η συνταγή για σάλτσα με πέστο και αβοκάντο που θα χαρίσει δροσερή και υγιεινή απόλαυση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε καλά.
  • Για την πέστο αβοκάντο, βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
  • Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, την πέστο αβοκάντο, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε η πέστο να απλωθεί παντού.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share