Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακαρόνια διαίτης από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Η συνταγή για σάλτσα με πέστο και αβοκάντο που θα χαρίσει δροσερή και υγιεινή απόλαυση

Το πιάτο του καλοκαιριού

29 Μαΐου 2023 18:18
Μακαρόνια διαίτης από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Η συνταγή για σάλτσα με πέστο και αβοκάντο που θα χαρίσει δροσερή και υγιεινή απόλαυση
Από Ανθή Κουρεντζή

Συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα αβοκάντο και πέστο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Η πιο υγιεινή και δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για μακαρόνια με λουκάνικο, φέτα και πιπεριές.

ΥΛΙΚΑ

  • 340 γρ. σπαγγέτι
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
  • 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι κονσέρβα, πλυμένο και στραγγισμένο

Μακαρόνια διαίτης από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Η συνταγή για σάλτσα με πέστο και αβοκάντο που θα χαρίσει δροσερή και υγιεινή απόλαυση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε καλά.
  • Για την πέστο αβοκάντο, βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
  • Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, την πέστο αβοκάντο, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε η πέστο να απλωθεί παντού.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Το μυστικό των σεφ: Το κόλπο για να ζεστάνεις ξανά τις τηγανητές πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους

Αλήθεια, υπάρχει κάτι σε όλο τον κόσμο που να μας ενώνει τόσο όσο η αγάπη μας για τις τηγανητές πατάτες; Μπορεί να τις λατρεύουμε, αλλά σχεδόν κανένας δεν ευχαριστιέται όταν τις ζεσταίνει ξανά. Ποιο είναι το μυστικό των σεφ για να μη χάνουν τη γεύση τους;

Ίσως, είναι ένα από τα ελάχιστα φαγητά που δεν μπορεί σχεδόν κανένας να αντισταθεί. Μία γεύση που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Είτε τις αγοράσεις από κάποιο μαγαζί, είτε τις φτιάξεις μόνος σου σπίτι, είναι ένα από τα φαγητά που δύσκολα θα μείνει στο τραπέζι.

Υπάρχει, όμως και περίπτωση (σπάνια, αλλά υπάρχει) να χορτάσεις, προτού τελειώσουν οι τηγανητές πατάτες. Τι κάνεις τότε;

Προφανώς, και θα τις κρατήσεις για να τις καταναλώσεις μια άλλη στιγμή, δεν το συζητάμε. Με την ευκαιρία, δοκιμάστε τη συνταγή με τραγανές πατάτες Rosti με αυγά.

Αλλά είναι πάντα αυτή η διαφορετική αίσθηση που σου αφήνουν όταν κρυώσουν και τελικά τις ξαναζεστάνεις.

Δε θυμίζουν εκείνη την απολαυστική γεύση που έσκαγε σαν έκρηξη στον ουρανίσκο, κάθε φορά που μια τηγανητή πατάτα έκανε βουτιά στο στόμα σου. Το καταλαβαίνουμε.

τηγανητές πατάτες

Τι να κάνεις και τι όχι με τις τηγανητές πατάτες

Το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι με τις τηγανητές πατάτες είναι πως προσπαθούμε να τις ξαναζεστάνουμε βάζοντάς τες για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει τα φαγητά από μέσα προς τα έξω. Έτσι όταν βάζουμε τις τηγανητές πατάτες μπορεί να ζεσταίνονται, αλλά είναι μαλακές και όχι τραγανιστές, όπως την πρώτη στιγμή που τις δοκίμασες.

Παράλληλα, δε ζεσταίνονται όλες το ίδιο καλά. Γι’ αυτό και όταν τις βγάζεις κάποιες μπορεί να καίνε, ενώ άλλες να είναι σχεδόν κρύες.

H καλύτερη λύση και πιο εύκολη λύση είναι να τις βάλεις στο φούρνο για μερικά λεπτά. Πρώτα, προθερμαίνεις το φούρνο, στη συνέχεια επιλέγεις ένα ταψί που να χωρούν οι πατάτες οι οποίες περίσσεψαν από το προηγούμενο γεύμα σου, βάζεις ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος από κάτω και προσθέτεις τις πατάτες σου.

Δε χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά (ίσως και λιγότερα), με τις πατάτες σου να αποκτούν και πάλι την παλιά τραγανιστή τους γεύση. Τι καλύτερο;

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share