Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολες αυγόφετες στο τηγάνι: Το κόλπο με το γάλα για να γίνουν μαλακές

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

29 Μαΐου 2023 12:59
Πανεύκολες αυγόφετες στο τηγάνι: Το κόλπο με το γάλα για να γίνουν μαλακές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απλές αυγοφέτες λοιπόν σήμερα, με το ψωμί που περίσσεψε. Μία λαχταριστή συνταγή για πρωινό που μοσχοβολάει μέλι ή κανελοζάχαρη. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για ντομάτες με αυγά από την γιαγιά Άννα.

Υλικά:

Για 4-5 φέτες ψωμί του τοστ ή άλλο ψωμί 2-3 ημερών

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 100-120 ml γάλα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (περίπου 100 ml)
  • Ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και κανέλα, ή πετιμέζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πανεύκολες αυγόφετες στο τηγάνι: Το κόλπο με το γάλα για να γίνουν μαλακές

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με 1 κουταλιά νερό. Σε άλλο μπολ αδειάζουμε το γάλα.

Κόβουμε στα 2 ή στα 4 ή αφήνουμε ολόκληρες τις φέτες του ψωμιού. Βουτάμε κάθε κομμάτι πρώτα στο γάλα και μετά στο αυγό και από τις 2 πλευρές.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει (να έχουμε 1 cm περίπου μέσα στο τηγάνι) και τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μας να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα να τραβήξει το περίσσιο λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές με κανελοζάχαρη ή μέλι και ζάχαρη.

Tips:

Εγώ δεν βγάζω την κόρα από το ψωμί, ακόμη και το δικό μας που δεν είναι τόσο μαλακό όσο του τόστ. Βουτάω λίγο περισσότερο στο γάλα από την πλευρά της κόρας και δεν υπάρχει πρόβλημα στην υφή. Μπορεί όμως αν είναι ιδιαίτερα σκληρή να αφαιρεθεί.

Δεν μουσκεύουμε όμως υπερβολικά το ψωμί γιατί δεν θα γίνουν νόστιμες οι αυγοφέτες. Ίσα που το βουτάμε στο γάλα.

Η μαμά μου μας τις βουτούσε σε διάλυμα ζαχαρούχου γάλακτος. Θεωρώ ότι παραείναι γλυκές έτσι, αλλά περί ορέξεως…

Προτιμώ να τηγανίζω σε μικρό τηγάνι τέτοιου τύπου παρασκευάσματα. Γίνονται καλύτερα γιατί δεν πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ξοδεύεται λιγότερο ελαιόλαδο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share