Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόσο διαρκεί ο μαγειρεμένος κιμάς στο ψυγείο - Το κόλπο για να τον διατηρήσετε παραπάνω

Πώς να τον αποθηκεύσετε για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

29 Μαΐου 2023 12:19
Πόσο διαρκεί ο μαγειρεμένος κιμάς στο ψυγείο - Το κόλπο για να τον διατηρήσετε παραπάνω
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά, αλλά πόσο διαρκεί στο ψυγείο όταν είναι μαγειρεμένος και ποιο το κόλπο για να τον διατηρήσετε παραπάνω.

Από μακαρόνια και παστίτσιο, μέχρι μουσακά, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, οι επιλογές που έχετε με τον κιμά ανάλογα πάντα και με την όρεξή σας είναι πολλές. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το κόλπο για να μη σβολιάζει ο κιμάς στο τσιγάρισμα.

Το ερώτημα, όμως, είναι για πόσο χρονικό διάστημα ο κιμάς συντηρείται καλά στο ψυγείο στην περίπτωση που δεν θέλετε να τον μαγειρέψετε αμέσως. Δυστυχώς, η διάρκεια ζωής του είναι μικρή, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα παρακάτω όταν αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά από τον κρεοπώλη σας.

Τι διάρκεια ζωής έχε ο ωμός κιμάς στο ψυγείο

O ωμός κιμάς αντέχει μόνο μία έως δύο ημέρες στο ψυγείο, σύμφωνα με το FoodSafety.gov. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά επιπλέον μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προσπαθήσετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μοσχαρίσιου κιμά σας.

μοσχαρίσιος κιμάς

Πρώτον, η ποιότητα του μοσχαρίσιου κιμά που αγοράζετε θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη διάρκεια ζωής του (ή το χρονικό διάστημα για το οποίο το τρόφιμο μπορεί να αποθηκευτεί πριν υποβαθμιστεί η ποιότητά του). Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Θα πρέπει, επίσης, να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το αποθηκεύετε. Διατηρήστε τον χωρίς να τον ανοίξετε στη συσκευασία που τον αγοράσατε και αποθηκεύστε τον στο κάτω ράφι του ψυγείου προς τα πίσω.

Πόσο διαρκεί ο μαγειρεμένος κιμάς στο ψυγείο

Ας πούμε ότι έχετε μαγειρέψει ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας. Πόσο καιρό θα σας κρατήσει στο ψυγείο; Όπως όλα τα υπολείμματα, ο μαγειρεμένος κιμάς θα διατηρηθεί στο ψυγείο για τρεις έως τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πώς να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κάνετε τον κιμά σας να διαρκέσει περισσότερο από δύο ημέρες είναι να τον καταψύξετε. Όταν διατηρείται στην κατάψυξη (στους -17), ο μοσχαρίσιος κιμάς και άλλα είδη κιμά διατηρούνται για τρεις έως τέσσερις μήνες.

κιμάς στο ψυγείο

Για να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά, αφήστε το στην αρχική του συσκευασία και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου, πλαστική μεμβράνη, χαρτί κατάψυξης ή τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα που είναι ασφαλής για την κατάψυξη, προκειμένου να αποφύγετε το κάψιμο από την κατάψυξη. Εάν έχετε ήδη ανοίξει τη συσκευασία, μπορείτε να μεταφέρετε τον κιμά σε μια ασφαλή για κατάψυξη σακούλα και να σημειώσετε πάνω την ημερομηνία κατάψυξής του.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share