Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια χωρίς λιπαρά: Το κόλπο στο μαγείρεμα του κιμά για να µην απορροφήσουν πολύ λάδι

Δώστε βάση!

27 Μαΐου 2023 10:31
Μπιφτέκια χωρίς λιπαρά: Το κόλπο στο μαγείρεμα του κιμά για να µην απορροφήσουν πολύ λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστά και αγαπημένα τα μπιφτέκια αλλά η προετοιμασία τους δεν είναι μία απλή διαδικασία. Πώς θα βγουν αφράτα; Πώς δεν θα απορροφήσουν λάδι; Και πολλά ακόμα ερωτήματα για το μαγείρεμά τους. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς με το λάδι για να γίνουν τα μπιφτέκια σας ζουμερά και τραγανά

Οι απαντήσεις υπάρχουν και βρίσκονται εδώ:

  • Ο κιμάς να είναι περασμένος δυο φόρες από την μηχανή.
  • Να έχουμε βάλει 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα στο κιλό του κιμά.
  • Αν ο κιμάς μας είναι 70% μοσχαρίσιος και 30% χοιρινός τα κεφτεδάκια θα είναι πιο
    εύγεστα.
  • Το αλεύρωμα πρέπει να γίνει ένα λεπτό πριν το τηγάνισμα, και πρέπει να έχουμε
    τινάξει το επιπλέον αλεύρι.
  • Το λάδι μας πρέπει να είναι 160ο C για να ψηθούν από μέσα προς τα έξω.

Μπιφτέκια χωρίς λιπαρά: Το κόλπο στο μαγείρεμα του κιμά για να µην απορροφήσουν πολύ λάδι

  • Το λάδι μας πρέπει να είναι ηλιέλαιο για να μην “σκεπάσει” στην γεύση το ελαιόλαδο.
  • Αν θέλουμε να βγάλουν το άρωμα του δυόσμου, πρέπει να βάλουμε έκτος από τον φρέσκο και ξερό δυόσμο.
  • Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μην τραβήξουν
    τα κεφτεδάκια λάδι.
  • Σε ένα κιλό κιμά βάζουμε πάντα μια κουτάλια της σούπας ξύδι, ένα αυγό, μια κουτάλια ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο.
  • Το μουσκεμένο ψωμί, κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα.
  • Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο χωρίς κόρα.
  • Αν βάλουμε ούζο το κάνουμε για σπάσουμε την έντονη γεύση του κρέατος.

Τέλος το άγχος του ψησίματος: Αυτά είναι τα 2 σωτήρια υλικά για να μην στεγνώνουν τα μπιφτέκια

Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για μπιφτέκια σαν αφρό.

Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα

  • Βούτυρο
  • Παγάκι

Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.

Τέλος το άγχος του ψησίματος: Αυτά είναι τα 2 σωτήρια υλικά για να μην στεγνώνουν τα μπιφτέκια

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Μπιφτέκια της γιαγιάς Άννας: Το υλικό που έβαζε στον κιμά και τα έκανε "αφρό"

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στην σχάρα.

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί...

Μπιφτέκια της γιαγιάς Άννας: Το υλικό που έβαζε στον κιμά και τα έκανε

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share