Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σουφλεδάκια ντομάτας με βασιλικό

13 Νοεμβρίου 2013
Σουφλεδάκια ντομάτας με βασιλικό

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
4 αυγά μεσαίου μεγέθους χτυπημένα
250ml γάλα πλήρες αγελαδινό
30 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κατίκι
1 κ. γ. αλάτι
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τις για 15' μέχρι να μαλακώσουν. Λιώστε τις ,πιέζοντας τις με ένα πιρούνι και αμέσως μετά προσθέστε τον βασιλικό.
2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
3. Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το κατίκι , την ζάχαρη και το αλάτι. χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν και τότε προσθέστε τον πουρέ ντομάτας. Ανακατέψτε ξανά να ενσωματωθούν τα υλικά.
4. Γεμίστε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί 25x15. Με λίγο νερό περίπου 2 εκ. σε ύψος.
5. Με ένα πινέλο βουτυρώστε ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος για σουφλέ 19x8 εκ. και αδειάστε μέσα το μείγμα. Πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο.
6. Τοποθετήστε το μέσα στο μεγαλύτερο ταψί με το νερό ( μπεν-μαρί) και ψήστε το σουφλέ για 20'.

Συμβουλή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον βασιλικό με φρέσκο δυόσμο.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share