Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάντε το κρέας λουκούμι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να λιώνει στο στόμα

Δώστε βάση!

22 Μαΐου 2023 14:13
Κάντε το κρέας λουκούμι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό που κρατάει τους περισσότερους από το να δοκιμάσουν το αλουμινόχαρτο σαν τρόπο ψησίματος είναι ο φόβος του πώς θα ξέρω αν είναι έτοιμο, πώς θα το ελέγχω, πόση ώρα θα το αφήσω και άλλα παρόμοια. Όταν όμως ξεκινήσεις να φτιάχνεις πράγματα σε αλουμινόχαρτο, απλά δεν θα σταματάς. Με την ευκαιρία, το μυστικό για «μπαμπάτσικες» μπριζόλες.

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει πιο ιδανικός τρόπος ώστε το κρέας σου, τα λαχανικά σου, τα τυριά σου να παίρνουν όλο το άρωμα των συστατικών που έχεις αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις. Αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η τροφή το βοηθά να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και ιδανικά.

Αρκεί να χρησιμοποιείς καλό αλουμινόχαρτο, διπλή στρώση αλουμινόχαρτου γιατί δεν μπορεί, θα την κάνεις τη βλακεία σου και θα σκιστεί λίγο το ένα και να κάνεις καλό κλείσιμο στα πλαϊνά. Κάποιοι επιλέγουν να αφήνουν ένα μικρό άνοιγμα στο πλάι για τους ατμούς αλλά δεν βολέυει σε εκείνα που θα θες να γυρνάς από την μία και από την άλλη μεριά.

Κάντε το κρέας λουκούμι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να λιώνει στο στόμα

Είναι πολύ πιθανόν τα πολύ απλά να τα έχεις ήδη δοκιμάσει (το να βάλεις ας πούμε οποιοδήποτε καλό κομμάτι κρέας με ντομάτα, λάδι, κρεμμύδια και μυρωδικά σε ένα αλουμινόχαρτο να σιγοψηθεί. Οπότε εμείς θα σου δώσουμε μερικές ακόμα ιδέες.

Κοτόπουλο με λεμόνι και μυρωδικά

Πάρε 4 κομμάτια κοτόπουλο (στήθη, μπούτια, ό,τι θες) και ρίξ’ τα σε ένα μεγάλο μπωλ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αρκετό θυμάρι, αλατοπίπερο και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σου και τον χυμό 2 λεμονιών. Μοίρασε τα κοτόπουλα σε 4 διαφορετικά αλουμινόχαρτα και ψήσε σε μέτρια φωτιά για 12 με 15 λεπτά.

Quesadillas

Απλούστατο. Παίρνεις μία τορτίγια, ρίχνεις τριμμένο τυρί στο ένα της μισό αλλά και κοτόπουλο που έχεις πρώτα σωτάρει μαζί με bacon και κόκκινες ψιλοκομμένες πιπεριές. Ρίχνεις και λίγο κόλιανδρο, κλείνεις την τορτίγια και την ψήνεις για 5 λεπτά. Μην βάλεις πολλές τορτίγιες στο ίδιο αλουμινόχαρτα. Φτιάξε πολλά αλουμινόχαρτα. Και βασικά κάνε παραλλαγές στα υλικά και τα κρεατικά.

Η ηγέτιδα φέτα

Απλό. Δυο σταγόνες λάδι στο αλουμινόχαρτο, ένα μεσαίου πάχους κομμάτι φέτα και από πάνω μερικές φέτες ντομάτα, ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά και ρίγανη. Ψήνεις για 10 περίπου λεπτά. Μην ξεχάσεις να πάρεις ψωμί να βουτάς στο ζουμί του αλουμινόχαρτου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share