Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

«Μερακλίδικη» συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Κεφτέδες γιουβέτσι με κιμά της αρεσκείας σας

Θα πάθετε την πλάκα σας!

22 Μαΐου 2023 12:41
«Μερακλίδικη» συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Κεφτέδες γιουβέτσι με κιμά της αρεσκείας σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο «μερακλής» σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μοιράστηκε μια συνταγή για κεφτεδάκια γιουβέτσι που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για την τέλεια μπριζόλα από τον Γιάννη Λουκάκο.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 400 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 100 γραμμάρια ψωμί ψίχα
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 120 γραμμάρια τοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το γιουβέτσι:

  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • 400 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
  • 800 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

«Μερακλίδικη» συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Κεφτέδες γιουβέτσι με κιμά της αρεσκείας σας

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε το ψωμί, το χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστεί και το προσθέτετε στο μπολ, μετά χτυπάτε τα τοματίνια, τα οποία προσθέτετε και αυτά στο μπολ και τέλος το μπέικον το οποίο προσθέτετε και αυτά στο μπολ.

Προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα, το μπαχάρι, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνετε καλά.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον πλάθετε σε μεγάλος κεφτέδες βάρους 80-100 γραμμαρίων περίπου.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε και με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο δίνεται χρώμα στους κεφτέδες από όλες τις πλευρές και τους τοποθετείτε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό ταψί.

Για το γιουβέτσι, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο σε τέταρτα κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε την τριμμένη τομάτα.

Μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε την σάλτσα μαζί με το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών στο ταψί, περιμετρικά από τους κεφτέδες, ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 35-40 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share