Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πολύχρωμα σου ! Πολύ...νόστιμα!

13 Νοεμβρίου 2013
Πολύχρωμα σου ! Πολύ...νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ
30 έτοιμα σου (θα βρείτε σε σουπερμάρκετ και στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία)
2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
80ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
75 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αποφλοιωμένα
40ml ηλιέλαιο
40 γρ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη βουτυρόκρεµα.
Βάλτε µια µεσαία κατσαρόλα µε το γάλα, το αυγό και τη ζάχαρη σε µέτρια φωτιά µέχρι να φτάσει το µείγµα στους 85 °C (θα το διαπιστώσετε µε ένα θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής) και κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά. Κόψτε το βούτυρο σε κύβους, βάλτε το σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και προσθέστε το περιεχόµενο της κατσαρόλας. Ανακατέψτε τα υλικά µε έναν αυγοδάρτη και στη συνέχεια µεταφέρετε το µείγµα στον κάδο του µίξερ. Χτυπήστε το µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα µέχρι να αφρατέψει και να κρυώσει. Αποσύρετε τον κάδο από το µίξερ, αδειάστε τη βουτυρόκρεµα σε ένα µπολ και βάλτε τη στο ψυγείο.

Φτιάξτε την πάστα φιστικιού. Ρίξτε στο µπλέντερ τα φιστίκια, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε µέχρι να έχετε µια οµοιογενή πάστα. Περάστε την από σινουά και φυλάξτε τη σε ένα µπολ µέχρι να τη χρησιµοποιήσετε.

Φτιάξτε τις γεµίσεις. Βγάλτε τη βουτυρόκρεµα από το ψυγείο και χωρίστε τη σε 3 ίσα µέρη σε διαφορετικά µπολ. Αφήστε το ένα µέρος σκέτη βουτυρόκρεµα για τη λευκή γέµιση. Στο δεύτερο µπολ προσθέστε την πάστα φιστικιού για την πράσινη και ενσωµατώστε τη µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Στο τρίτο µπολ προσθέστε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε µε σπάτουλα. Βάλτε την κάθε γέµιση σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε ίσια µύτη διαµέτρου 18 χιλ.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Με µαχαιράκι ψιλοκόψτε τη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα σε µπολ και βάλτε τη στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ για 10΄΄-15΄΄, µέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε για ακόµα 10΄΄.

Γεµίστε τα σου. Με ένα µαχαιράκι ανοίξτε µια µικρή τρύπα στο κάτω µέρος των σου. Γεµίστε τα ανά 10 µε τις 3 διαφορετικές γεµίσεις. Τοποθετήστε τα σου σε µια πιατέλα και µε ένα κουταλάκι πάρτε λίγη από την επικάλυψη λεύκης σοκολάτας και δηµιουργήστε γραµµούλες επάνω στα σου. Βάλτε τα στο ψυγείο για 3

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share