Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανδαισία γεύσεων από τον Γιώργο Τσούλη: Γεμιστά μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα - Το υλικό «έκπληξη» που θα κάνει την διαφορά

Ονειρεμένη γεύση

18 Μαΐου 2023 09:59
Πανδαισία γεύσεων από τον Γιώργο Τσούλη: Γεμιστά μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα - Το υλικό «έκπληξη» που θα κάνει την διαφορά
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα πιο νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια, γεμιστά με ντομάτα και φέτα από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με μία υγιεινή σαλάτα Tabbouleh. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νόστιμες πατάτες από τον σεφ.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. ketchup
  • 6 γρ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Πανδαισία γεύσεων από τον Γιώργο Τσούλη: Γεμιστά μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα - Το υλικό «έκπληξη» που θα κάνει την διαφορά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, παίρνουμε 150 γρ. κιμά, το χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε δύο στρογγυλά μπιφτέκια, διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου.
  • Επάνω στο πρώτο μπιφτέκι, προσθέτουμε 30 γρ. φέτα και λίγη ντομάτα. Το σκεπάζουμε με το δεύτερο μπιφτέκι και το πλάθουμε δημιουργώντας ένα σφιχτό, γεμιστό μπιφτέκι, πιέζοντας το στη μέση και στα πλάγια ώστε να ενωθούν οι άκρες.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ποσότητα κιμά.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα γεμιστά μπιφτέκια σε δόσεις, και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαγειρευτούν εντελώς.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά με σαλάτα Tabbouleh.

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου: Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη και το μυστικό στο ψήσιμο

Ο Βασίλης Καλλίδης μοιράστηκε το κόλπο του για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου, αποκαλύπτοντας το μυστικό στο ψήσιμο.

Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

«Ακούγεται πολύ δωρική αυτή η συνταγή, όμως πιστέψτε με οι πατάτες γίνονται θεϊκές. Μην μπείτε στον πειρασμό να τις κόψετε σε μικρά κυβάκια. Το μεγάλο μέγεθος των κομματιών είναι σημαντικό για να πετύχετε τις υφές τραγανό-μαλακό. Επίσης μην μπείτε στον πειρασμό να βάλετε υγρά στο ταψί. Τις ψήνουμε σκέτες μόνο με την ίδια τους την υγρασία», εξηγεί ο σεφ Βασίλης Καλλίδης στο gastronomos.gr για τη συνταγή που έχει πάρει από την κυρία Σμαρούλα, τη μαμά του κολλητού του.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 3 κιλά πατάτες, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι

Βασίλης Καλλίδης φτιάχνει πατάτες φούρνου

Διαδικασία

  • 20' προετοιμασία
  • 2 ώρες ψήσιμο
  • Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.

Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, όσο μεγάλες κι αν είναι.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τις πατάτες.

Τις αλατίζουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Απλώνουμε ξανά τις πατάτες φούρνου και τις ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνουν ιδιαίτερα τραγανές εξωτερικά, ενώ μέσα θα είναι μαλακές σαν πουρές! Στο ενδιάμεσο, τις γυρίζουμε μια δυο φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Οι τέλειες πατάτες φούρνου: Λεμονάτες, μελωμένες και μαλακές

Ακολουθεί η συνταγή για λεμονάτες πατάτες φούρνου μελωμένες και μαλακές. Τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα, αυτές οι πατάτες φούρνου θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ τη συνταγή για πατάτες φούρνου με τριμμένο τυρί και σκόρδο.

Υλικά

  • Πατατες 1 κιλό περίπου
  • Λεμονι Χυμός από 1 μεγάλο
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Σκορδο 1 σκελίδα
  • Δάφνη 2 φύλλα
  • Ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
  • Ρίγανη Κατά βούληση

Σκορδατες πατάτες φούρνου που μπορείτε να τις φτιάξετε σε κάθε περίσταση.

Με χυμό λεμονιού, φύλλα δάφνης, μυρωδικά, σκόρδο και ρίγανη. Είναι πολύ νόστιμες και ριγανάτες και σίγουρα μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες ή με ψάρι ή κρέας. Για κάθε μπουφέ, επίσημο τραπέζι, νηστεία αλλά και κάθε Κυριακάτικο τραπέζι.

Εκτέλεση για τις Λεμονάτες πατάτες φούρνου μελωμένες και μαλακές

Οι τέλειες πατάτες φούρνου: Λεμονάτες, μελωμένες και μαλακές

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 1-2 ποτηράκια του κρασιού νερού, ανάλογα και το ταψί που έχουμε. Δεν θέλουμε να “κολυμπούν” στο νερό. Θέλουμε το νερό να είναι στην ίδια ευθεία με τις πατάτες και να φαίνονται οι πατάτες.

Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την ρίγανη. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share