Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μαλακά και αφράτα μπιφτέκια: Αυτή είναι η ιδανικότερη θερμοκρασία για να ψήσετε τον κιμά

Ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα και αγαπητά φαγητά

17 Μαΐου 2023 14:31
Μαλακά και αφράτα μπιφτέκια: Αυτή είναι η ιδανικότερη θερμοκρασία για να ψήσετε τον κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας αρέσουν τα μαλακά και αφράτα μπιφτέκια; Τότε εμείς σας έχουμε τη μυστική συνταγή, η οποία θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Μάλιστα, το κόλπο φαίνεται πως βρίσκεται στη θερμοκρασία για το ψήσιμο του κιμά. Αν πάλι έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, μπορείτε να δοκιμάσετε τάρτα σοκολάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς χοιρινό ή μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια τις τριμμένες ντομάτες, το στραγγισμένο από το νερό μουλιασμένο ψωμί, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφού ζυμώσουμε καλά σε περίπτωση που δούμε ότι είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε για περίπου 30΄λεπτα στους 200 βαθμούς κελσίου.

Καλή σας όρεξη!

μπιφτέκια στη σχάρα

Η ιδανικότερη θερμοκρασία για να ψήσετε ζουμερά μπιφτέκια

Αν είστε λάτρης των μπέργκερ, τότε πιθανώς έχετε δοκιμάσει να τα φτιάξετε στο σπίτι, ειδικά αν καλείτε φίλους στο σπίτι για μπάρμπεκιου. Τα μπιφτέκια δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και αρκετά αγαπητό φαγητό για όλους, αλλά μπορείτε να ελέγξετε κάθε βήμα της κατασκευής τους, από την ποιότητα του κρέατος που χρησιμοποιείτε και το πόσο λίπος υπάρχει στο μείγμα μέχρι τη θερμοκρασία της σχάρας σας και τον τρόπο μαγειρέματος τους.

Και αν και το μαγείρεμά τους φαίνεται με μια αρκετά απλή διαδικασία, επιλογές όπως η χρήση πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί μεγάλο λάθος, σύμφωνα με το tastingtable.com.

Όταν μαγειρεύετε μπιφτέκια μοσχαρίσιου κρέατος, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το υπερβολικό ψήσιμο του κρέατος. Εξάλλου, ενώ τα μπιφτέκια κοτόπουλου και γαλοπούλας πρέπει να μαγειρεύονται πολύ καλά για λόγους ασφαλείας, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια όταν φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 72 βαθμών.

Αν θέλετε, για παράδειγμα, ένα μπιφτέκι που να είναι ακόμα ροζ στη μέση, μπορεί να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία, αλλά αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνετε. Είτε μαγειρεύετε μπιφτέκια στη σχάρα, είτε σε τηγάνι, λοιπόν, το καραμελώδες χρώμα του κρέατος είναι το ζητούμενο. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία.

Για να σχηματίσουν τα μπιφτέκια σας αυτή την τέλεια κρούστα, πρέπει να τα ψήσετε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τα αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Μόλις τα μπιφτέκια σας τοποθετηθούν στο τηγάνι ή τη σχάρα, όσο δελεαστικό και αν είναι, μην τα αγγίζετε για μερικά λεπτά. Όχι μόνο θα σχηματιστεί μια κρούστα, αλλά τα μπιφτέκια σας θα σφίξουν όμορφα, ώστε να μην σπάσουν όταν τα γυρίσετε.

Μόλις το πάνω μέρος του κρέατος δείξει λίγη υγρασία και υπάρχει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα στο κάτω μέρος, γυρίστε τα. Το πόση ώρα θα τα αφήσετε στη σχάρα μετά από αυτό εξαρτάται από το πάχος του μπιφτεκιού, οπότε χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι τα μπιφτέκια σας έχουν ψηθεί σε ασφαλή θερμοκρασία.

Αν στοχεύετε σε ένα καλοψημένο μπιφτέκι, ελέγξτε τη θερμοκρασία του μετά από 10 λεπτά συνολικού ψησίματος. Για μέτρια καλοψημένο, περιμένετε εννέα λεπτά, για μέτριο, μαγειρέψτε για επτά έως οκτώ λεπτά και αν θέλετε μισοψημένο, έξι έως επτά λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share