Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η τέχνη της γιαγιάς: Ο κορυφαίος και γρηγορότερος τρόπος να μαγειρέψετε την μπριζόλα!

Τα μυστικά των παλιών για το καλό κρέας

15 Μαΐου 2023 00:33
Η τέχνη της γιαγιάς: Ο κορυφαίος και γρηγορότερος τρόπος να μαγειρέψετε την μπριζόλα!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Αν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ποτέ μπριζόλα, τότε ξέρετε ότι δεν είναι και παιχνιδάκι. Η μπριζόλα μαγειρεύεται πιο δύσκολα από το κοτόπουλο ή το ψάρι. Δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά αν μαγειρευτεί παραπάνω το κοτόπουλο. Η μπριζόλα, από την άλλη, χρειάζεται τέχνη.

Δείτε επίσης: 6 λάθη που καταστρέφουν τις μπριζόλες στο μαγείρεμα

Ο καθένας προτιμά την μπριζόλα με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι την θέλουν χοντρή, άλλοι λεπτή, άλλοι περισσότερο ή λιγότερο ψημένη, με ή χωρίς μπαχαρικά. Μερικές φορές υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες για το μαγείρεμα της μπριζόλας που γίνεται κουραστικό. Αν ψάχνετε το μυστικό για την τέλεια μπριζόλα, το βρήκατε!

Πολλοί από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια να αγοράζουν τα τρόφιμα φρέσκα κάθε μέρα, γι’αυτό και η κατάψυξη είναι απαραίτητη. Αυτό οδηγεί σε ένα άλλο πρόβλημα: πρέπει να ξεπαγώσετε την μπριζόλα. Αυτό το επιπλέον βήμα μπορεί να προσθέσει ώρες στην προετοιμασία του φαγητού. Μπορεί να ξεχάσετε να την βγάλετε από την κατάψυξη. Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος;

Η απάντηση είναι ναι! Φαίνεται ότι το ξεπάγωμα τελικά δεν βελτιώνει την γεύση της μπριζόλας. Η μπριζόλα σας θα έχει καλύτερη γεύση αν την μαγειρέψετε κατευθείαν μόλις την βγάλετε από την κατάψυξη. Ποιος να το ήξερε! Το America’s Test Kitchen πειραματίστηκε με μπριζόλες για να δει πώς συμβαίνει αυτό.

Πάγωσαν 8 μπριζόλες. Μετά ξεπάγωσαν τις μισές και άφησαν τις άλλες μισές στην κατάψυξη μέχρι το μαγείρεμα. Τις ετοίμασαν όλες και μετά σύγκριναν την γεύση και την υφή τους. Το αποτέλεσμα; Οι μπριζόλες που δεν ξεπάγωσαν ποτέ είχαν καλύτερη γεύση. Οι μπριζόλες που ξεπάγωσαν παραμαγειρεύτηκαν στις άκρες – σε όλους μας έχει συμβεί. Οι παγωμένες μαγειρεύτηκαν ομοιόμορφα και δεν έχασαν την υγρασία τους. Ο νικητής της δοκιμασίας είναι ξεκάθαρος.

Το μαγείρεμα της μπριζόλας παραμένει δύσκολο, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να την κάνετε λίγο πιο γευστική με αυτόν τον τρόπο. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε μπριζόλα, δεν θα χρειαστεί καν να σκεφτείτε να την ξεπαγώσετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share