Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ακαταμάχητα κεφτεδάκια από Βασίλη Καλλίδη: Το μυστικό στη σάλτσα που τα κάνει πεντανόστιμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

13 Μαΐου 2023 13:03
Ακαταμάχητα κεφτεδάκια από Βασίλη Καλλίδη: Το μυστικό στη σάλτσα που τα κάνει πεντανόστιμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Καλλίδης πριν καιρό είχε ετοιμάσει για το «Πρωινό» τα πιο ακαταμάχητα κεφτεδάκια, με το μυστικό που τα κάνει πεντανόστιμα να βρίσκεται στη σάλτσα. Με την ευκαιρία, δείτε το τρικ για το κρέας στο μπάρμπεκιου.

Υλικά

για τους κεφτέδες:

  • 800 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλ. τριμμένο παξιμάδι
  • 1 αυγό
  • 7-8 κλαρακια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 7-8 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια στο πολυμίξερ
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τη σάλτσα:

  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 σκ σκόρδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το αυγό, το παξιμάδι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο.

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας να βράσουν σε ένα φαρδύ τηγάνι για 15 λεπτά. Ακουμπάμε τους κεφτέδες μέσα στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Κεφτεδάκια: Η σωτήρια λύση για να μην κολλούν στο τηγάνι - Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Το απόλυτο κόλπο που θα σας σώσει, τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην σας κολλάνε τα κεφταδάκια στο τηγάνισμα. Το κόλπο με το οποίο δεν θα σας κολλήσει κάνενα φαγητό , ποιο λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποίησετε ποτέ ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια σε φωλιά πατάτας με σάλτσα φέτας.

Υπάρχει ένα άπαιχτο και έξυπνο κόλπο που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις κάθε τηγάνι σε αντικολλητικό, ειδικά αν θες να ψήσεις κρέας ή να τηγανίσεις αυγά ομελέτα. Το δοκιμασμένο αυτό κόλπο απαιτεί να έχεις στο σπίτι λίγο χλωρό κρεμμύδι, το οποίο θα χρειαστείς κομμένο και λίγο λαδάκι.

Ουσιαστικά, το σουλφενικό οξύ που απελευθερώνεται όταν κόβουμε το κρεμμύδι και μας προκαλεί δάκρυα, είναι αυτό που θα αντιδράσει με το ατσάλι και θα δημιουργήσει ένα αόρατο αντικολλητικό στρώμα στον πάτο του τηγανιού.

Απλά, άφησε το τηγάνι να κάψει κι έπειτα ρίξε το κομμένο κρεμμυδάκι. Αφαιρείς το κρεμμυδάκι κι έπειτα ψήνεις το αυγό ή την ομελέτα σου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share