Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τιραμισού χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το πιο ελαφρύ και νόστιμο γλυκό

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

11 Μαΐου 2023 14:35
Τιραμισού χωρίς αυγά  από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το πιο ελαφρύ και νόστιμο γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τιραμισού ήταν από τα πιο δημοφιλή γλυκά των εστιατορίων στα 90ς. Δείτε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για σίγουρη επιτυχία. Σε αυτή την εκδοχή το τιραμισού δεν έχει αυγά! Παράλληλα, δείτε συνταγή για λουκουμάδες από τη γιαγιά Άννα.

Υλικά

Για το τιραμισού χωρίς αυγά

  • 2 συσκ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 3 κ.σ. αμαρέτο ή άλλο λικέρ της αρεσείας σας
  • 250 γρ. βραστό νερό

Για την κρέμα τυριού

  • 500 γρ. τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.σ. ζάχαρη (ίσως και λίγο επιπλέον κατά βούληση)
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 150 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο κακάο

Εκτέλεση

Τιραμισού χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το πιο ελαφρύ και νόστιμο γλυκό

Για το τιραμισού χωρίς αυγά

Χρησιμοποιούμε ταψί 33X24 εκατ.

Αρχικά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.

Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση στο ταψί (η κάθε στρώση είναι 1 πακέτο).

Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα δύο μίγματα.

Για το στήσιμο

Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβαγιάρ στο ταψί.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μισό ξύσμα σοκολάτας.

Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια δεύτερη στρώση.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.

Παγώνουμε το τιραμισού στο ψυγείο, το λιγότερο για μία ώρα.

Ιδανικά το τιραμισού χωρίς αυγά, είναι καλύτερο μετά από 3 με 4 ώρες αναμονής στο ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share