Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φιλέτα κοτόπουλου σοτέ με φασκόμηλο

12 Νοεμβρίου 2013
Φιλέτα κοτόπουλου σοτέ με φασκόμηλο

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ. ασπρομανίταρα αγαρικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. τσαγ. νερό
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί Μαρσάλα
¼ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κ. σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
½ κ. σ. φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα και βάλτε μέσα ένα- ένα τα φιλέτα. Αλευρώστε τα από όλες τις πλευρές. Τινάξτε τα ελαφρά να φύγει η έξτρα ποσότητα αλευριού και βάλτε τα σε μια πιατέλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις.
2. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάλτε τα φιλέτα και αφήστε τα να σοταριστούν από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε τα με μια σπάτουλα και βάλτε τα σε ένα ταψάκι. Τοποθετείστε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20' στη μεσαία σχάρα. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τα μυρωδικά σας. Κρατήστε ¼ κ.σ. από το φασκόμηλο στη άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε τα φιλέτα, βάλτε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και το νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3'-5' μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Κατόπιν προσθέστε το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τα για άλλα 3'-5' και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τη σάλτσα με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο από την πιατέλα με τα φιλέτα, περιχύστε τα με την σάλτσα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν τα φιλέτα σας είναι παχιά, αφήστε τα να σοταριστούν μερικά λεπτά παραπάνω.

ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ
Μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο για πιο έντονη γεύση.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share