Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαρέγκες αμυγδάλου με σοκολάτα

12 Νοεμβρίου 2013
Μαρέγκες αμυγδάλου με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους(150 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. αμύγδαλα λευκά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55%περιεκτικότητα σε κακάο), κομμένη σε μικρά κομμάτια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο
στους 100 °C στον αέρα. Στρώστε µε λαδόκολα µια λαµαρίνα φούρνου και αφήστε τη στην άκρη.

Φτιάξτε τις µαρέγκες. Ρίξτε τα αµύγδαλα στο µούλτι και χτυπήστε τα µέχρι να γίνουν σκόνη, σαν πούδρα. Στον κάδο του µίξερ ρίξτε τα ασπράδια και το αλάτι και ξεκινήστε να χτυπάτε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µέτρια ταχύτητα, µέχρι να αρχίσουν να γίνονται µαρέγκα. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά σε 3 δόσεις και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να έχετε µια σφιχτή µαρέγκα. Αποσύρετε τον κάδο από το µίξερ και προσθέστε στη µαρέγκα την πούδρα αµυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε απαλά και µε κυκλικές κινήσεις µε µια σπάτουλα σιλικόνης για να ενσωµατωθούν. Αδειάστε το µείγµα της µαρέγκας σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε κατσαρή µύτη. Δηµιουργήστε περίπου 25-30 µικρές ροζέτες από το µείγµα της µαρέγκας στη λαµαρίνα φούρνου που ετοιµάσατε νωρίτερα. Βάλτε τη λαµαρίνα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τις µαρέγκες στους 100 °C, στον αέρα, για 1 ώρα και 30΄, µέχρι να γίνουν τραγανές. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς.

Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί)και βάλτε µέσα στο µπολ τα κοµµάτια της κουβερτούρας. Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε µέχρι να λιώσουν. Σβήστε τη φωτιά, αποσύρετε το µπολ από την κατσαρόλα και ανακατέψτε τη σοκολάτα µε ένα κουτάλι µέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει σάλτσα. Πάρτε την κάθε µαρέγκα και βουτήξτε τη µέχρι τη µέση στη σάλτσα σοκολάτας. Μεταφέρετέ τις σε µια πιατέλα και αφήστε να σταθεί η σοκολάτα πριν σερβίρετε.

Tip: Αν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ, μπορείτε να φτιάξετε τις μαρέγκες, μοιράζοντας το μείγμα στη λαμαρίνα με ένα κουτάλι της σούπας.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share