Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Tips για αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

25 Απριλίου 2023 09:51
Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Tips για αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένα καθιερωμένο φαγητό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που το λατρεύουμε όλοι, είναι τα μπιφτέκια στον φούρνο. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει τον τρόπο για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και πεντανόστιμα χωρίς κόπο. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό που έβαζε στον κιμά για τα μπιφτέκια και τα έκανε "αφρό".

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή 2 μικρές
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. χυμός τομάτας
  • 7-8 φρυγανιές στο multi
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγο δυόσμο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Κάρυ, πάπρικα καπνιστή

Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Tips για αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά. Χτυπάμε στο multi τις φρυγανιές και ρίχνουμε το τρίμμα στο κιμά. Στη συνέχεια κόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τα βάζουμε multi και βάζουμε μαζί και όλα τα υλικά ξύδι, μουστάρδα, μπαχαρικά, χυμό τομάτας όλα και τα χτυπάμε πολύ καλά αυτό θα γίνει μια υπέροχη πάστα γεμάτη αρώματα.

Έτσι λοιπόν χωρίς κόπο ρίχνουμε τη πάστα στο μπολ με τον κιμά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά καλά περίπου δέκα λεπτά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν με όποιον τρόπο επιθυμούμε εμείς, είτε grill στους 200 βαθμούς, είτε με πατάτες στους 180 αντιστάσεις, όπως θέλουμε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share