Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κοκορέτσι: Ο πιο νόστιμος μεζές του Πάσχα σε 1 παραλλαγή

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

12 Απριλίου 2023 21:39
Κοκορέτσι: Ο πιο νόστιμος μεζές του Πάσχα σε 1 παραλλαγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σουβλιστό, φουρνιστό, με ψαχνό αντί για συκώτι, αλλά και σε δύο ακόμη πιο ασυνήθιστες συνταγές, είναι το καλύτερο τσιμπολόγημα μέχρι να ψηθεί το αρνί.

Μια ωραία ιδέα, εύκολη και γρήγορη, είναι το κοκορέτσι-τηγανιά. Εδώ τα εντεράκια θα τα κόψετε σε κομμάτια και τη συκωταριά σε μπουκιές και θα τα τα βάλετε με ρίγανη, φρέσκια ή ξερή, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι στο τηγάνι.

Κοκορέτσι σε τηγανιά με ρίγανη και άνηθο

Υλικά

Μερίδες: 6-8
  • 1 συκωταριά από κατσίκι (να είναι γύρω στο 1/2 κιλό), πολύ καλά πλυμένη και καθαρισμένη *
  • 400 γρ. αρνίσια έντερα, πολύ καλά πλυμένα *
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι + 1 λεμόνι κομμένο στα 4, για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1/3 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος

Κοκορέτσι: Ο πιο νόστιμος μεζές του Πάσχα σε 1 παραλλαγή

Διαδικασία

  1. Αφού πλύνουμε τα έντερα, τα κόβουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας σε κομμάτια 2 εκ.
  2. Τα ξεπλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτό.
  3. Στεγνώνουμε τη συκωταριά με λίγο χαρτί κουζίνας και την κόβουμε σε μπουκιές.
  4. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά.
  5. Αλευρώνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές, και τα τινάζουμε καλά να πέσει η περίσσεια αλευριού.
  6. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε την αλευρωμένη συκωταριά στο τηγάνι μαζί με τα έντερα (προσοχή, μήπως πιτσιλίσουν).
  7. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  8. Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  9. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.
  10. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κομμένα λεμόνια.
  11. Συνοδεύουμε την τηγανιά με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share