Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024

Μαγειρίτσα της τεμπέλας: Μία εύκολη συνταγή που γίνεται στη στιγμή!

Θα σας ξετρελάνει!

10 Απριλίου 2023 14:38
Μαγειρίτσα της τεμπέλας: Μία εύκολη συνταγή που γίνεται στη στιγμή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το παραδοσιακό πιάτο μετά την Ανάσταση είναι ένα και εμείς έχουμε την κλασική συνταγή για μαγειρίτσα. Είναι μια ανοιξιάτικη σούπα, το πρώτο πιάτο μετά το «Χριστός Ανέστη» και το... ορεκτικό των Χριστιανών στα εδέσματα του Πάσχα που θα ακολουθήσουν την Κυριακή της Ανάστασης.

Η μαγειρίτσα γεμίζει το τραπέζι σε κάθε ελληνικό σπίτι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το μυστικό της κρύβεται κατά κύριο λόγο στα φρέσκα και αγνά υλικά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπιφτεκάκια φούρνου που σίγουρα θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά (περίπου 1 κιλό)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Μαγειρίτσα της τεμπέλας: Μία εύκολη συνταγή που γίνεται στη στιγμή!

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Το χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη συκωταριά, που έχουμε καθαρίσει καλά, σε αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10’ λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά και καθαρίζουμε περιττά λίπη και σκληρά κομμάτια. Κόβουμε σε κομμάτια
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, ξερό κρεμμύδι, κρεμμυδάκια φρέσκα και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό ακόμη. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10’ λεπτά
  • Χοντροκόβουμε το πλυμένο μαρούλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζοντας και αφήνοντας να μαραθεί για μερικά λεπτά.
  • Αφού μαραθεί το μαρούλι, προσθέτουμε τον άνηθο και το ρύζι.
  • Συμπληρώνουμε με 1/12 λίτρο ζεστό νερό (ή αν προτιμάτε ζωμό) αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει για μισή ώρα με 45’ λεπτά.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το λεμόνι να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά, σιγά και με σταθερή ροή ζωμό από το φαγητό, ανακατεύοντας διαρκώς να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα το γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε καλά.
  • Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share